Cum se distreaza copilul tau?

BUCURESTI - 2 septembrie 2014

Comunicat tip General in Internet

Una dintre preocuparile constante ale parintilor zilelor noastre o reprezinta felul in care acestia pot gestiona activitatile copiilor lor, felul in care micutii isi petrec timpul liber sau gradul de atentie care trebuie acordat unui copil, inca din primele luni de viata ale acestuia.

Centru de activitati Rhyme Tyme Baninni

Tot mai multi parinti isi indreapta atentia catre activitati sportive, in cadrul unor programe special concepute, adecvate  varstei  copilului.  Petrecerea timpului  in aer liber ia amploare. Activitatile sportive, de asemenea. Numarul de practicanti creste, de la anotimp la anotimp. Bicicletele, tricicletele, rolele, patinele, saniutele sau  toboganele sunt doar cateva dintre articolele pe care magazinul www.lacopii.ro  le  pune la dispozitia parintilor care au astfel de preocupari.

Indiferent de varsta copilului, o problema devine tot mai pregnanta: pericolul reprezentat de media.  Televizorul si conexiunea la internet au devenit, alaturi de mancarea fast-food, cei mai temuti dusmani ai dezvoltarii corespunzatoare a unui copil. Cum poate gestiona un parinte, de cele mai multe ori avand un program incarcat, aceasta problema?

Si, mai important, care e varsta de la care copilul e afectat de televizor? Ei bine, raspunsul e mult mai grav decat se credea.  Televizorul e un pericol inca din primele luni de viata ale copilului. Voci tot mai vehemente afirma: capacitatea  intelectuala si de invatare va fi iremediabil diminuata sau, in cel mai bun caz, incetinita si modificata . Pe termen mediu si lung, impactul reclamelor, al programelor cu scene de violenta sau continut licentios este unul  dezastruos. Pericolul incepe de la primele luni de viata.

Si, atunci, ce-i de facut? Primul pas ar fi acela de a renunta la televizor. Nu-l lasati deschis, cat timp sunteti ocupati cu treburi casnice, daca un copil se afla in preajma sa. Studiile au dovedit ca este un dusman perfid, care capteaza atentia copilului si creeaza dependenta.  Alegeti alte modalitati de a-l cointeresa. Firmele producatoare de articole pentru copii incearca sa tina pasul cu vremurile moderne si vin cu solutii. Ai nevoie de o jumatate de ora in care sa nu stai cu ochii pe copil? Nu apela la televizor, ci la articole concepute special pentru copilul tau. Alege o saltea de joaca – bebelusul va invata sa apuce obiecte, sa-si coordoneze miscarile, sa produca sunete, sa-si recunoasca fizionomia in oglinda; va deprinde diferenta dintre culori sau forme. Si va face toate astea in siguranta, distrandu-se.

O data cu trecerea lunilor, nevoile copilului devin mai complexe. Totusi, parintele nu ar trebui sa cedeze si sa aleaga varianta facila; o optiune mai potrivita ar fi captarea atentiei cu ajutorul unor centre de activitate special proiectate, destinate perioadei de invatare. Acestea dispun de lumini, de multiple functii si jucarii, colorate  si zornaitoare, de muzica sau posibilitatea de conectare la sisteme MP3, permitand adultului sa selecteze muzica pe care o va asculta copilul sau. Un astfel de centru este si Centrul de activitati Rhyme Tyme Baninni. Fara reclame. Fare tentatii. Fara a pierde controlul educatiei si a dezvoltarii viitorului adult.

Despre netSEO

netSEO.ro ofera servicii complete de Optimizare site, Servicii PPC (Google Adwords), Design si Implementare site de prezentare, Magazin Online.Oferim servicii SEO de calitate, profesioniste pentru toti clientii nostri.Nu ne oprim pana nu ne atingem obiectivele stabilite la inceputul colaborarii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/netseo1/cum-se-distreaza-copilul-tau