Linux Open Alternative Days 2004

BUCURESTI - 26 octombrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Bucureşti, 26 Octombrie 2004 – Linux Open Alternative Days – LOAD 2004, eveniment dedicat soluţiilor Open Source bazate pe Linux ce se desfăşoară pe parcursul a două zile la Hotelul Athenee Palace Hilton. Evenimentul, organizat de agenţia de relaţii publice new media Agency în parteneriat cu IBM şi cu sprijinul Red Hat, îşi propune să aducă în atenţia specialiştilor, mass media şi comunităţii de afaceri din România avantajele soluţiilor hardware şi software Open Source.

Linux Open Alternative Days 2004

Principalul partener al celei de-a doua ediţii a LOAD este compania IBM – cel mai mare furnizor de tehnologia informaţiei din lume. Evenimentul s-a bucurat de asemenea de sprijinul generos oferit de sponsorul Red Hat, furnizorul oficial de Internet al evenimentului fiind RDS.

“Participarea IBM ca partener în cadrul Linux Open Alternative Days reafirmă angajamentul nostru în promovarea în România a soluţiilor profesionale bazate pe standarde deschise, pentru care IBM oferă o gamă extinsă de produse middleware native mediului Linux. În baza parteneriatului semnat cu Guvernul României, IBM furnizeză infrastructura şi competenţele de bază pentru susţinerea soluţiilor, aplicaţiilor şi abilităţilor bazate pe sistemul de operare Linux, continuând dezvoltarea Centrului de Competenţă Linux în România. Inaugurat în octombrie 2003, Centrul de Competenţă Linux din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) este creat pentru a ajuta clienţii din mediile academic, guvernamental şi de afaceri, indiferent de calibrul acestora, să beneficieze pe deplin de avantajele generate de fiabilitatea, portabilitatea, flexibilitatea şi costurile reduse pe care Linux le oferă. De aceea, ne bucurăm sa fim prezenţi în cadrul acestui important eveniment business to business dedicat soluţiilor Open Source, un moment special pentru comunitatea Linux din România,” a menţionat Theodor Borangiu, IBM Linux Competency Center Manager, IBM România.

Conceput ca un eveniment business to business, LOAD se bucură în acest an de o largă participare din partea reprezentanţilor a medii diverse: producători şi dezvoltatori de hardware şi software, reprezentanţi ai unor companii de prestigiu, administraţiei publice şi mass media. LOAD este un eveniment dedicat reunirii celor mai cunoscuţi producători şi distribuitori de soluţii Open Source din România, constituind şi un prilej de stabilire de noi contacte şi parteneriate profitabile. Prezentările ce vor avea loc în cele două zile ale evenimentului vor aduce în atenţia participanţilor noile soluţii hardware şi software Open Source bazate pe platforma Linux.

"Modelul de dezvoltare Open Source reprezintă un exemplu pentru ceea ce înseamnă dinamismul tehnologiilor IT în lumea contemporană. Rapiditatea cu care apar ideile inovatoare, dublată de consistenţa soluţiilor dezvoltate pentru mediul de afaceri demonstrează faptul că utilizatorii pot beneficia de performanţe deosebite şi de securitate sporită pe baza soluţiilor Open Source. Red Hat şi Open Source vor continua să aibă un impact global asupra modului în care organizaţiile se raportează la software. Tehnologia Open Source este un instrument de bază al rapidităţii de mişcare în diverse pieţe, extrem de disponibil şi sigur. Linux Open Alternative Days este o oportunitate pentru cei interesaţi de Open Source să examineze noi posibilităţi interesante pentru consolidarea propriilor infrastructuri IT. Participarea Red Hat în cadrul acestui eveniment contribuie la acest efort de a aduce împreună comunitatea Linux şi mediul oragnizaţional, pentru a face cunoscute avantajele Open Source, implicaţiile deciziilor şi alegerilor tehnologice în această direcţie şi noile perspectivele deschise în acest domeniu”, a declarat Răzvan Balint, director executiv Romsym Data - distribuitor exclusiv şi centru de instruire autorizat Red Hat în România.



“Linux a devenit un sistem de operare foarte stabil, versatil, robust şi adaptabil. Linux este astăzi din ce în ce mai mult utilizat, având o creştere explozivă la nivel mondial. Multe companii mari ce creează tehnologie IT au adoptat sistemul şi îi susţin dezvoltarea permanentă. Am considerat necesară o întâlnire a comunităţii de business din România interesată de Linux, la care să se prezinte soluţii, să se clarifice avantajele sistemelor Open Source, să se creeze contacte, legături şi oportunităţi pentru afaceri. Pentru toţi utilizatorii sau dezvoltatorii de soluţii bazate pe Linux este evident că o creştere a numărului de utilizatori de sisteme Open Source din zona instituţională sau de afaceri va contribui fundamental la impunerea acestora pe plan mondial. De aceea încercăm prin această a doua ediţie a Linux Open Alternative Days să transmitem aceste mesaje comunităţii de afaceri şi mediului instituţional românesc, în speranţa creşterii interesului în aceste medii pentru soluţiile Open Source,” a declarat Alin Zăinescu, director new media Agency.

PARTENERI MEDIA
Cea de-a doua ediţie LOAD s-a bucurat de o atenţie deosebită din partea mass media, beneficiind în acest an de parteneriate media cu publicaţii de prestigiu din mediul de afaceri şi IT: Ziarul Financiar, Banii Noştri, Bursa, eWeeK, XtremPC, ComputerWorld, Soluţia IT, Linux360, NETReport şi Comunicatedepresa.ro.

Despre new media Agency

DESPRE IBM
Cu o experienţă de peste 80 de ani în activitatea de sprijinire a companiilor pentru a inova, IBM este cea mai mare companie de tehnologia informaţiei din lume. IBM este un furnizor de vârf de soluţii e-business şi sprijină constant companiile, partenerii de afaceri şi dezvoltatorii să exploateze potenţialul Internetului şi a reţelelor de calcul, într-o gamă largă de afaceri şi industrii. Compania oferă găzduire soluţiilor specifice unei anumite sau mai multor industrii, proiectate în vederea rezolvării cerinţelor companiilor de diferite mărimi.

Pentru mai multe informaţii despre IBM, vă rugăm vizitaţi www.ibm.com, www.ibm.com/ro

DESPRE Red Hat, Inc.
Red Hat, lider mondial în oferirea de soluţii Open Source şi Linux, are sediul în Raleigh, NC şi reprezentanţe în întreaga lume. Red Hat a impus soluţiile Linux şi Open Source, prin oferta accesibilă a unei calităţii înalte şi cu costuri tehnologice foarte mici. Red Hat oferă software pentru sisteme de operare, alături de aplicaţii şi soluţii de administrare. Red Hat oferă de asemenea suport, servicii de training şi consultanţă clienţilor săi de oriunde din lume şi prin intermediul parteneriatelor de înalt nivel. Strategia Open Source a Red Hat oferă consumatorilor posibilitatea dezvoltării de planuri pe termen lung pentru a construi infrastructuri bazate pe tehnologia Open Source, ce pun accent pe securitate şi uşurinţa în administrare.

Red Hat este distribuit în România exclusiv prin intermediul companiei Romsym Data, care este şi centru de instruire autorizat Red Hat.

DESPRE new media Agency
new media Agency este organizatorul celei de-a doua ediţii a Linux Open Alternative Days – 2004.

New media Agency este o companie de relaţii publice ce pune la dispoziţia mediului de afaceri şi instituţional din România modalităţi de comunicare inovatoare, bazate pe principii clasice şi tehnologii moderne. Printre proiectele implementate se numără şi lansarea primului serviciu de relaţi publice online din România dedicat în exclusivitate publicării, distribuţiei şi găzduirii de comunicate de presă - www.comunicatedepresa.ro.




Pentru informaţii suplimentare:
new media Agency
Tel/fax: 021 211 31 26
Persoană de contact: Alin Zăinescu
E-mail: alin.zainescu@newmedia.com.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/new-media-agency/linux-open-alternative-days-20043