Linux Open Alternative Days 2004

BUCURESTI - 1 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Cea de-a doua ediţie a celui mai important eveniment business to business din România dedicat soluţiilor Open Source bazate pe Linux a reunit peste 150 de participanţi din mediul organizaţional pe parcursul a două zile de prezentări



Linux Open Alternative Days – LOAD 2004, eveniment dedicat soluţiilor open source bazate pe Linux şi desfăşurat pe parcursul a două zile la Hotelul Athenee Palace Hilton a reunit peste 150 de participanţi din mediul organizaţional pe parcursul a două zile de prezentări. Organizat de agenţia de relaţii publice new media Agency în parteneriat cu IBM şi cu sprijinul Red Hat, ce-a de-a II-a ediţie a Linux Open Alternative Days a avut ca scop să aducă în atenţia specialiştilor, mass media şi comunităţii de afaceri din România avantajele soluţiilor hardware şi software open source.

Linux Open Alternative Days 2004

Conceput ca un eveniment business to business, ediţia LOAD 2004 a fost dedicata reunirii celor mai cunoscuţi producători şi distribuitori de soluţii open source din România, şi a constituit un prilej de stabilire de noi contacte şi parteneriate profitabile. Principalul partener al celei de-a doua ediţii a LOAD a fost IBM – lider mondial în tehnologia informaţiei. Evenimentul s-a bucurat de asemenea de sprijinul generos oferit de sponsorul Red Hat, furnizorul oficial de internet al evenimentului fiind RDS.

“Ne bucurăm că această a doua ediţie a LOAD s-a bucurat de o largă participare. Mărturisesc că am fost plăcut surpinşi de numărul mare de persoane interesate de subiectele lansate în dezbatere în acest an. Acest lucru însă ne-a demonstrat încă o data interesul deosebit manifestat atât de comunitatea IT cât şi de comunitatea de afaceri din România către soluţiile bazate pe Linux şi de conştientizarea avantajelor oferite de open source. Sperăm ca am reuşit să facem din această nouă ediţie a LOAD o întâlnire a comunităţii de business din România interesată de Linux, la care să se prezinte soluţii, să se clarifice avantajele sistemelor open source, să se creeze contacte, legături şi oportunităţi pentru afaceri,” a declarat Alin Zăinescu, director new media Agency.

Pe parcursul celor doua zile ale evenimentului, cei peste 150 de participanţi, reprezentând cele mai diverse medii - instituţii publice, companii, producători şi dezvoltatori de soluţii hardware şi software bazate pe open source, reprezentanţi ai mass mediei de specialitate – au avut ocazia sa urmarească o mare varietate de prezentări şi studii de caz, care au demonstrat odata în plus calităţile deosebite, avantajele şi ariile de utilizare ale sistemelor open source bazate pe Linux în România. Pentru a accesa prezentările din cadrul evenimentului vă rugam să vizitaţi http://www.load.ro/program.htm

„Pentru toţi utilizatorii sau dezvoltatorii de soluţii bazate pe Linux este evident că o creştere a numărului de utilizatori de sisteme open source din zona instituţională sau de afaceri va contribui fundamental la impunerea acestora pe plan mondial. Am încercat prin această a doua ediţie a Linux Open Alternative Days să transmitem aceste mesaje comunităţii de afaceri şi mediului instituţional românesc, în speranţa creşterii interesului în aceste medii pentru soluţiile open source. Dorim să mulţumim pe această cale tuturor participanţilor, partenerului principal IBM, sponsorului Red Hat, furnizorului oficial de internet al evenimentului - RDS şi tuturor partenerilor media, prin al căror sprijin generos am reuşit organizarea unei noi ediţii a LOAD. Sperăm ca ediţia viitoare să reprezinte o creştere valorică şi să se bucure de o participare proporţională cu ritmul de creştere a soluţiilor open source la nivel mondial,” a declarat Alin Zăinescu, director new media Agency.

PARTENERI MEDIA

Cea de-a doua ediţie LOAD s-a bucurat de o atenţie deosebită din partea mass media, beneficiind în acest an de parteneriate media cu publicaţii de prestigiu din mediul de afaceri şi IT: Ziarul Financiar, Banii Noştri, Bursa, eWeeK, XtremPC, ComputerWorld, Soluţia IT, Linux360, NETReport şi Comunicatedepresa.ro.

Despre new media Agency

DESPRE IBM

Cu o experienţă de peste 80 de ani în activitatea de sprijinire a companiilor pentru a inova, IBM este cea mai mare companie de tehnologia informaţiei din lume. IBM este un furnizor de vârf de soluţii e-business şi sprijină constant companiile, partenerii de afaceri şi dezvoltatorii să exploateze potenţialul Internetului şi a reţelelor de calcul, într-o gamă largă de afaceri şi industrii. Compania oferă găzduire soluţiilor specifice unei anumite sau mai multor industrii, proiectate în vederea rezolvării cerinţelor companiilor de diferite mărimi.

Pentru mai multe informaţii despre IBM, vă rugăm vizitaţi www.ibm.com/ro

DESPRE Red Hat, Inc.

Red Hat, lider mondial în oferirea de soluţii open source şi Linux, are sediul în Raleigh, NC şi reprezentanţe în întreaga lume. Red Hat a impus soluţiile Linux şi open source, prin oferta accesibilă a unei calităţii înalte şi cu costuri tehnologice foarte mici. Red Hat oferă software pentru sisteme de operare, alături de aplicaţii şi soluţii de administrare. Red Hat oferă de asemenea suport, servicii de training şi consultanţă clienţilor săi de oriunde din lume şi prin intermediul parteneriatelor de înalt nivel. Strategia open source a Red Hat oferă consumatorilor posibilitatea dezvoltării de planuri pe termen lung pentru a construi infrastructuri bazate pe tehnologia open source, ce pun accent pe securitate şi uşurinţa în administrare.

Red Hat este distribuit în România exclusiv prin intermediul companiei Romsym Data, care este şi centru de instruire autorizat Red Hat.

DESPRE new media Agency

New media Agency este organizatorul celei de-a doua ediţii a Linux Open Alternative Days – 2004.

New media Agency este o companie de relaţii publice ce pune la dispoziţia mediului de afaceri şi instituţional din România modalităţi de comunicare inovatoare, bazate pe principii clasice şi tehnologii moderne. Printre proiectele implementate se numără şi lansarea primului serviciu de relaţi publice online din România dedicat în exclusivitate publicării, distribuţiei şi găzduirii de comunicate de presă - www.comunicatedepresa.ro.
Pentru informaţii suplimentare:
New Media Agency
Tel/fax: 021 211 31 26
Persoană de contact: Alin Zăinescu
alin.zainescu@newmedia.com.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/new-media-agency/linux-open-alternative-days-200432