Performante financiare record pentru Red Hat

BUCURESTI - 4 aprilie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Red Hat, Inc. (NASDAQ: RHAT), lider global în furnizarea de soluţii open source pentru companii a anunţat recent rezultatele financiare pentru ultimul trimestru şi anul fiscal încheiat la 28 februarie 2005.

Performante financiare record pentru Red Hat

Venitul total pentru ultimul trimestru al anului fiscal 2005 a fost de 57,5 milioane dolari, ceea ce reprezintă o creştere de 56% pentru întreg anul. Pentru întreg anul fiscal 2005, venitul total a fost de 196,5 milioane dolari, cu o creştere de 58% comparativ cu anul fiscal 2004.
Veniturile din abonamente au fost de 45,4 milioane de dolari în ultimul trimestru al anului fiscal 2005, o creştere de 92% pe întreg anul.

Compania a generat 30,6 milioane dolari în flux de numerar din operaţiuni desfăşurate în ultimul trimestru al anului fiscal 2005. Acest lucru a condus la un flux de numerar pentru operaţiuni pe întreg anul fiscal 2005 de 122,2 milioane dolari, acest lucru reprezentând o creştere de 100% comparativ cu anul fiscal 2004.
După ce au fost alocate 54,8 milioane dolari pentru a reinvesti acţiunile de-a lungul trimestrului, lichidităţile şi investiţiile au însumat 929 milioane dolari pe 28 februarie 2005.

La sfârşitul anului fiscal 2005, balanţa de venit total a companiei a fost de 137,3 milioane dolari, acest lucru reprezentând o creştere anuală de 86%.

„Suntem încântaţi de avântul puternic a pieţei de Linux şi de afacerea noastră în particular”, a comentat Charlie Peters, Executive Vice President şi Chief Financial Officer la Red Hat. „Bazându-ne pe informaţiile făcute publice disponibile, apreciem că rata de creştere a veniturilor din abonamente este de şase ori mai mare decât a furnizorului numărului doi de Linux şi faptul că de-a lungul anului trecut ne-am consolidat poziţia de lider de piaţă global. Mulţi analişti ai industriei cred că Linux va continua să se îşi dezvolte rapid sistemul de operare de-a lungul următorilor 3-5 ani, astfel şi noi suntem încrezători în posibilităţile noastre de a reuşi”.

Charlie Peters mai declară: „am fost foarte încântaţi de veniturile companiei şi de performanţele acesteia de-a lungul trimestrului. Intrăm în anul fiscal 2006 cu optimism în ceea ce priveşte oportunităţile de afaceri, bazându-ne pe o piaţă puternică şi pe poziţia noastră de lider. Suntem încrezători în capacităţile viitoare de flux de numerar ale companiei având în vedere extinderea programului nostru de reinvestire a acţiunilor, care a fost dat publicităţii de curând.”

Informaţii importante de-a lungul ultimului trimestru:

•Pentru prima oară în istorie, Red Hat a vândut la peste 10.000 de clienţi într-un singur trimestru, având vânzări record de 175,000 de licenţe şi reînoiri de licenţe.

•În timpul trimestrului, Red Hat a fost numit furnizorul de valoare şi de încredere numărul unu dintre toţi furnizorii de tehnologie, conform unui studiu cuprinzând peste 1.000 de manageri de top si specialişti IT realizat de Ziff Davis.

•Contribuţia canalelor partenere a continuat să crească, cu un procentaj de la canale indirecte de 56% provenind din comenzi în ultimul trimestru al anului fiscal 2005, până la 51% în trimestrul anterior şi 43% în primul trimestru al anului fiscal.

•Investiţii semnificative în operaţiuni internaţionale, culminând cu o creştere a acestora mai mare de 60% de-a lungul anului.

•Numărul de aplicaţii software şi hardware şi platforme care au sprijinit Red Hat Enterprise Linux a depăşit 1.800 la sfârşitul anului fiscal 2005, o creştere de peste 80% comparativ cu anul precedent.

•Compania a scos pe piaţă Red Hat Enterprise Linux 4 de-a lungul trimestrului, acesta reprezentând un upgrade major la standardul de oferte şi opţiuni pentru platformele Linux deja existente.

Despre new media Agency

Despre Red Hat

Red Hat, furnizorul lider în lume de open source şi Linux are sediul central în Raleigh, NC şi birouri satelit în întreaga lume. Red Hat conduce soluţiile de Linux şi open source în mainstream prin realizarea unei tehnologii accesibile de înaltă calitate şi care are costuri scăzute. Red Hat oferă software pentru sisteme de operare alături de middleware, aplicaţii şi soluţii de management. Red Hat oferă de asemenea suport, training şi servicii de consultanţă clienţilor săi din întreaga lume şi prin intermediul parteneriatelor sale „top-tier partnerships”. Strategia Red Hat de Open Source le oferă consumatorilor un plan pe termen lung pentru construirea infrastructurilor care se bazează pe folosirea tehnologiilor open source cu o concentrare pe securitate şi uşurare a managementului. Mai multe detalii la: http://www.redhat.com.

Despre Grupul Romsym

Romsym este distribuitor autorizat al produselor Red Hat în România.

Romsym Data este prima companie românească certificată conform standardelor internaţionale BS 7799-2:2002 pentru implementarea şi menţinerea sistemului propriu de management al securităţii informaţiilor, certificare acordată de către Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii (SRAC) şi IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT din România, oferind tehnologie de ultimă oră, produsă de lideri mondiali în: - soluţii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul reţelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP şi web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare şi soft ştiinţific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat şi soluţii de la LxPN).

De asemenea, Romsym Data oferă consultanţă şi training în domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din România - centrul ITtraining, predate de specialişti cu înaltă calificare, certificaţi internaţional.

Dintre clienţii Romsym Data menţionăm Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Românească, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justiţiei, Miro Bank, McDonald’s, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Pentru mai multe informaţii:
Alin Zăinescu
new media Agency
Tel./Fax: 021 211 31 26
alin.zainescu@newmedia.com.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/new-media-agency/performante-financiare-record-pentru-red-hat1