PLATFORMA CEFTAC - in sprijinul mediului de afaceri din Romania

Comunicat tip General in Afaceri

Fisiere atasate:

3496-ceftac-logo5.jpg

Din sondajul nostru in randul societatilor de avocatura si firmelor de consultanta, a reiesit ca aproape 80% din companiile romanesti ignora sau nu sunt constiente de implicatiile aplicarii legislatiei concurentiale deja armonizate asupra propriilor afaceri. In acest fel, nu numai ca se expun unor riscuri majore de tip juridic, dar pot afecta intregul lor echilibru managerial pe termen mediu si lung.

PLATFORMA CEFTAC - in sprijinul mediului de afaceri din Romania

Oportunitatile Platformei CEFTAC

Totusi, momentul adevarului, cand ele vor trebui sa isi potriveasca ceasul dupa BRUXELLES, se apropie cu pasi grabiti. Pana in ianuarie 2007, companiile din Romania vor trebui sa isi amelioreze performantele de negociere directa cu Comisia Europeana, sa influenteze luarea unor decizii importante pentru ele, sa isi apere pozitiile si drepturile in raporturile cu autoritatile interne si europene in domeniul concurentei si sa negocieze conditii cat mai favorabile pentru dezvoltarea propriilor afaceri.

Tocmai de aceea, Platforma central–europeana CEFTAC, gratie auspiciilor si sprijinului Programului PHARE al UE sub care s-a creeat, ofera mediului de business solutii concrete in calitatatea sa de:

1. FACILITATOR al relatiilor publice si al circulatiei mai transparente a informatiilor;

2. CATALIZATOR al fluxului de comunicare intre autoritatile de reglementare si control in domeniul concurentei, pe de o parte, si companiile de business, organizatiile patronale si profesionale care se pregatesc de patrunderea completa pe Piata Uhica Europeana, pe de alta parte;

3. AVOCAT pentru impunerea unei noi conduite deontologice in relatiile dintre autoritatile de reglementare si control si companii si companii;

4. MEDIATOR care – cunoscand in avans si de la sursa diverse incalcari ale legii si procedurilor sale de aplicare - sa contribuie la prevenirea si solutionarea acelor situatii litigioase care pot afecta stabilitatea si credibilitatea companiilor si profitabilitatea lor;

5. FORMATOR petnru sprijinirea transformarii manageriale a companiilor dupa privatizari, fuzionari sau pentru evitarea hiper-concentrarilor si acuzatiilor ca adopta politici de cartel pe piata, ca si in lupta contra concurentei neloiale (a se vedea sesiunile de traning organizate de EUROLINK sub egida PLATFORMEI CEFTAC la Timisoara, Cluj si Ploiesti);

6. CONSULTANT on-line care sa ofere, cu sprijinul partenerilor sai oficiali, asistenta si orientarea practica in hatisul legislativ si procedural pentru toate comapaniile membre;

7. LOBBY-ist prin consultantii sai free-lance care sa reprezinte interesele de pozitie si de relationare ale GRUPURILOR de INTERESE romanesti in fata institutiilor europene ce adopta si vor adopta tot mai mult decizii cruciale pentru activitatea lor pe Piata Unica Europeana.

MAE si HOLCIM Romania sprijina Platforma CEFTAC
Luni, 7 februarie 2005, in urma intalnirii intre membri ai Consiliului Director al Casei Europei si E.S. Dl Mihai Razvan UNGUREANU, Ministrul Afacerilor Externe al Romaniei, s-a luat decizia ca MAE sa sprijine lucrarile Semninarului European CEFTAC de la Palatul Cotroceni printr-o participare cel putin la nivelul unui Secretar de Stat care sa ia parte la lucrari si sa isi aduca contributia la aceasta initiativa, plasata sub Patronajul de Onoare al Presedintiei Uniunii Europene si realizata cu sprijinul Presedintiei Romaniei.

De asemenea, tot in aceeasi zi, compania HOLCIM-Romania SA si-a exprimat dorinta sa fie SPONSOR PRINCIPAL al evenimentului si al activitatilor Platformei CEFTAC si sa participe cu un grup de experti in fruntea caruia se va afla noul Director General al HOLCIM Romania, Dl. Markus Wirth.

Termen final pentru participarea la Platforma si Seminarul European CEFTAC (15 februarie)

Pana in data de 15 februarie 2005, va reamintim ca mai puteti sa va alaturati in mod benevol Platformei CEFTAC. Membrii Platformei au dreptul sa faca cel mult trei propuneri pentru fiecare categorie a Distinctiilor CEFTAC (a se vedea sectiunea «Distinctions» a paginii www.ceftac.ro), evident cu exceptia organizatiei/companiei pe care o reprezinta.

Organizatiile si companiile care isi exprima dorinta sa devina Partener Oficial sau Sponsor al Seminarului European (Palatul Cotroceni, 7 martie 2005) vor beneficia de prezentarea gratuita pe site-ul Platformei CEFTAC timp de 6 luni si vor avea acces privilegiat la serviciile de informare, asistenta, training, mediere, consultanta si lobby asigurate in acest cadru.

Despre new media Agency

Secretariatul Comitetului de Organizare
EUROLINK – Casa Europei
Cartier Floreasca, Str. Caporal Bulugea nr. 9, sector 2, Bucuresti