Symantec în „careul de aşi“ Gartner în domeniul firewall-urilor personale

BUCURESTI - 1 septembrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Producătorii de firewall-uri personale au fost evaluaţi în funcţie de abilitatea în execuţie şi caracterul complet al viziunii

Symantec Corp. a anunţat că a fost poziţionată de Gartner, Inc. în poziţie de lider în cadrul raportului “careului magic pentru firewall-uri personale, 1Q06”. Conform raportului, “piaţa de firewall-uri personale din 2006 tranziţionează de la produsele de cea mai bună calitate la suitele de securitate de tip endpoint, care combină firewall-ul personal cu protecţia împotriva programelor maliţioase, precum antivirus şi spyware, iar aplicarea politicii se bazează pe protecţia fizică a portului de dispozitiv şi pe o formă de control al accesului la reţea (NAC).”

Symantec în „careul de aşi“ Gartner în domeniul firewall-urilor personale

“Viziunea şi abilitatea de executant demonstrată a companiei Symantec sunt evidenţiate prin recentele achiziţii tehnologice precum Sygate şi WholeSecurity, precum şi prin continua dezvoltare internă a unor soluţii de securitate inovatoare”, a afirmat Brad Kingsbury, vicepreşedinte cu livrarea produselor, Symantec Corp. “Oferind clienţilor tehnologii de vârf pentru firewall-uri personale, programe antivirus, anti-spyware, prevenirea pătrunderilor neautorizate şi de control al accesului la reţea, soluţiile Symantec de tip Endpoint Security permit organizaţiilor să devanseze noile riscuri şi să asigure complianţa cu politicile IT.”

Clienţii beneficiază de o securitate cuprinzătoare de tip endpoint prin intermediul soluţiilor Symantec de protecţie de tip endpoint şi de complianţă endpoint pentru a se proteja împotriva atacurilor de tip „ziua zero“, a intruşilor maliţioşi şi a acţiunilor care nu corespund politicilor de securitate corporativă. Soluţiile Symantec Endpoint Security permit organizaţiilor să evalueze, să protejeze şi să remedieze în mod activ sistemele controlate şi necontrolate atunci când acestea se conectează la elemente corporative.

Soluţiile Symantec Endpoint Security sunt susţinute de Symantec Security Response. Parte a organizaţiei Symantec Global Services and Support, experţii Symantec Security Response lucrează pentru a proteja afacerile şi consumatorii la nivel de întreprindere împotriva celor mai noi riscuri de securitate. Symantec Security Response, o echipă de experţi în pătrunderi neautorizate, ingineri de securitate, căutători de viruşi şi echipe de suport tehnic global, furnizează clienţilor o expertiză comprehensivă, globală, la nivel 24×7, în materie de securitate în Internet pentru a se proteja împotriva pericolelor complexe din Internet ale prezentului.

Despre Symantec
Symantec este liderul mondial in asigurarea de solutii care sa faciliteze utilizatorilor individuali si firmelor securitatea, disponibilitatea si integritatea informatiilor proprii. Cu sediul la Cupertino, California, Symantec este prezenta in peste 40 de tari. Mai multe informatii sunt disponibile la adresa http://www.symantec.com.

Despre Romsym Data
Romsym Data este Value Added Distributor si centru de instruire autorizat pentru Symantec in Romania.

Romsym Data este prima companie românească certificată conform standardelor internaţionale BS 7799-2:2002 pentru implementarea şi menţinerea sistemului propriu de management al securităţii informaţiilor, certificare acordată de către Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii (SRAC) şi IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT din România, oferind tehnologie de ultima oră, produsă de lideri mondiali în: - soluţii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul reţelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP şi web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic, CRAMM, Workshare) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare şi soft ştiinţific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme Open Source (Red Hat).

De asemenea, Romsym Data oferă consultanţă şi training în domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din România - centrul ITtraining, predate de specialişti cu înalta calificare, certificaţi internaţional.

Despre new media Agency

Dintre clienţii Romsym Data menţionăm Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonald’s, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Pentru mai multe informatii:
Alin Zainescu
newmedia PR
Tel./Fax: 0318 057 133

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/new-media-agency/symantec-in-careul-de-asi-gartner-in-domeniul-firewall-urilor-personale1