Universitatea de la Research Institute on Addictions din Buffalo foloseste SPSS pentru a-si imbunatati procesul de cercetare

BUCURESTI - 25 august 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Romsym Data, unic distribuitor autorizat al produselor şi centru de instruire autorizat SPSS în România şi SPSS (NASDAQ: SPSS), cel mai mare producător de aplicaţii de analiză predictivă, au anunţat ca Research Institute on Addictions (RIA – Institutul de Cercetare asupra Viciilor) de la Universitatea din Buffalo, Universitatea de Stat a New York-ului (SUNY) foloseşte SPSS pentru a-şi îmbunătăţi cercetarea. SPSS a permis RIA să sporească volumul şi calitatea proiectelor de cercetare pe care le poate procesa şi să raporteze mai repede rezultate de încredere.

Universitatea de la Research Institute on Addictions din Buffalo foloseste SPSS pentru a-si imbunatati procesul de  cercetare

RIA a fost lider in studiul viciilor din 1970 şi centrul de cercetare SUNY-Buffalo din 1999. Sprijinit de grant-uri federale pe mai mulţi ani şi ale unor fundaţii private, RIA studiază etiologia şi efectele dependenţei de alcool, droguri şi jocuri.

„Un proces de cercetare are nevoie şi de un software care să permită analiza rapidă a datelor, raportare într-un timp scurt şi rezultate pe măsură. SPSS oferă o astfel de soluţie care vine în întâmpinarea nevoilor institutelor de cercetare şi nu numai”, a declarat Răzvan Balint, director executiv Romsym Data. „Şi în România se pot face proiecte de cercetare foarte interesante şi folositoare utilizând software-ul SPSS – disponibil prin Romsym Data la nivel naţional.”

RIA a descoperit că software-ul pe care îl folosea pentru colectarea datelor şi procesul de cercetare aveau numeroase limitări, incluzând lipsa posibilităţii de integrare cu sistemele de informaţie dezvoltate în interior.

RIA s-a orientat către SPSS Dimensions™, o suită de aplicaţii cuprinzătoare pentru design-ul analizelor, colectarea datelor, gestionarea acestora, analiza şi raportarea rezultatelor cercetării. Datorită arhitecturii sale deschise, Dimensions se integrează uşor cu sistemele existente ale RIA şi îi oferă RIA posibilitatea de a colecta şi analiza mai multe date decât înainte – datele putând fi chiar şi din surse diferite. Drept urmare, RIA poate implementa mai multe proiecte de cercetare cu mai puţine resurse, iar proiectele sunt încheiate mai repede şi rezultatele sunt mai precise.

“Cercetarea bolii şi a dependenţei nu are toleranţă la limitări în colectarea datelor. Gestionare sau analiză,” a spus George Gogos, senior programmer la RIA. “SPSS reprezintă un progres pentru RIA în termeni de rapiditate şi acurateţe a implementării proiectelor de cercetare şi de analiză a rezultatelor.”

Despre new media Agency

Despre SPSS Inc.

SPSS Inc. este cel mai mare producător de tehnologie şi servicii de analiză predictivă. Tehnologia SPSS facilitează o mai uşoară legătură între date şi acţiunea eficientă prin elaborarea unor concluzii, rapoarte de încredere în legătură cu condiţiile curente şi evenimentele viitoare. Peste 250.000 de clienţi din domeniile comerţului, academic şi din sectorul public folosesc tehnologia SPSS în scopul creşterii veniturilor, reducerii costurilor, îmbunătăţirii performanţei şi al detectării şi prevenirii fraudelor. Fondată în 1968, SPSS are sediul în Chicago, Illinois.

Despre Grupul Romsym

Romsym este unic distribuitor autorizat al produselor şi centru de instruire autorizat SPSS în România.

Romsym Data este prima companie românească certificată conform standardelor internaţionale BS 7799-2:2002 pentru implementarea şi menţinerea sistemului propriu de management al securităţii informaţiilor, certificare acordată de către Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii (SRAC) şi IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT din România, oferind tehnologie de ultimă oră, produsă de lideri mondiali în: - soluţii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul reţelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP şi web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic, CRAMM, Workshare) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare şi soft ştiinţific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat şi soluţii de la LxPN).

De asemenea, Romsym Data oferă consultanţă şi training în domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din România – centrul ITtraining, predate de specialişti cu înaltă calificare, certificaţi internaţional.

Dintre clienţii Romsym Data menţionăm Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Românească, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justiţiei, Miro Bank, McDonald’s, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Pentru mai multe informaţii:
Alin Zăinescu
new media Agency
Tel./Fax: 021 211 31 26
alin.zainescu@newmedia.com.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/new-media-agency/universitatea-de-la-research-institute-on-addictions-din-buffalo-foloseste-spss-pentru-a-si-imbunatati-procesul-de-cercetare1