Creştere de 16% pentru MATERNA, lider european pe piaţa serviciilor IT&C

BUCURESTI - 22 iulie 2008

Comunicat tip General in IT&C

MATERNA Information & Communications (Germania), unul dintre cei mai mari furnizori europeni de servicii în domeniul IT&C, a înregistrat în 2007, la nivelul întregului grup, o cifră de afaceri de 175 milioane EURO. Aceasta reprezintă o creştere de 16,6% în comparaţie cu anul precedent (150 milioane EURO). “Strategia companiei noastre mizează pe o creştere continuă, pe care am înregistrat-o atât anul trecut cât şi în cei precedenţi”, declară Directorul Financiar al Grupului MATERNA, Ralph Hartwig. Vânzările pe pieţele externe au deţinut o cotă importantă, înregistrând o creştere de 17 procente pentru anul trecut (faţă de 13% în 2006) din totalul vânzărilor.

Creştere de 16% pentru MATERNA, lider european pe piaţa serviciilor IT&C

Divizia IT a contribuit cu 64% la cifra de afaceri a grupului. MATERNA oferă soluţii pentru optimizarea proceselor de afaceri, destinate atât companiilor mari şi mijlocii cât şi sectorului public. Aproape un sfert din vânzările companiei sunt generate din sectorul public. MATERNA s-a axat în special pe zona de virtualizare, pe aplicarea directivei UE pentru servicii pe piaţa internă şi, începând cu acest an, pe managementul proceselor de afaceri (business process management), oferind un portofoliu vast ce cuprinde servicii de consultanţă şi implementare IT.

O altă zonă cheie de creştere a anului trecut a reprezentat-o versiunea v3 a IT Infrastructure Library® (ITIL®). ITIL este un standard de-facto adoptat în industrie, care însumează concepte şi tehnici testate, ce susţin departamentele IT din companii şi din sectorul public în automatizarea operaţiunilor IT pentru eficientizare. MATERNA se aşteaptă la creşteri semnificative pe acest segment şi în acest an.

MATERNA a lansat un nou sondaj în rândul clienţilor săi, cu privire la tendinţele în sectorul managementului serviciilor IT şi aplicării ITIL. Rezultatele vor fi centralizate în toamna anului 2008. Anul trecut, 76% dintre participanţi şi-au orientat operaţiunile după acest set de reguli. Serviciile de consultanţă şi implementare, pe segmentele IT Service Management şi ITIL, se numără printre competenţele de bază ale companiei MATERNA, BMC şi IBM fiind furnizorii principali de software şi parteneri pe acest segment. Directorii IT din numeroase industrii se aşteaptă ca tehnologia informaţiei să aducă o propunere de valoare sustenabilă pentru întreaga companie. Ca urmare, serviciile furnizate de sectorul IT trebuie să se adapteze continuu la cerinţele de afaceri ale fiecărui departament în parte şi să fie oferite într-o manieră standardizată.

Compania germană s-a dezvoltat puternic în zona soluţiilor pentru automatizarea proceselor de afaceri şi administrative din sectorul public, precum vămile, sistemul juridic şi agenţiile guvernamentale de securitate. Sectorul public continuă să întâmpine provocări legate de dezvoltarea de portaluri pentru angajaţi şi cetăţeni care să permită accelerarea procedurilor administrative.

O altă temă, recent apărută pe agenda autorităţilor publice, este directiva UE cu privire la piaţa unică de servicii. În acest sens, soluţiile şi consultanţa IT oferite de MATERNA au generat un mare interes la târgul CeBIT din acest an. În 2008, MATERNA a lansat un sondaj în rândul companiilor germane de comerţ exterior, pentru a descoperi ce strategii abordează în a-şi adapta procedurile vamale noilor provocări din comerţ. Peste 550 de companii au participat la sondajul efectuat în 2007. MATERNA oferă consultanţă marilor companii importatoare şi exportatoare, pentru implementarea schimbărilor preconizate.

Sectorul de management al infrastructurii, recent creat de MATERNA, le oferă clienţilor săi o gamă largă de servicii de consultanţă şi implementare în segmentele de virtualizare, consolidare, managementul sistemului, managementul locului de muncă şi securitate IT. Un serviciu recent adăugat în portofoliul MATERNA este cel de verificare pentru virtualizare. Virtualizarea separă sistemele IT logice de resursele hardware fizice, asigurând eficientizarea utilizării.
“În plus, ne-am consolidat activităţile lansate anul trecut în Europa de Est”, afirmă Directorul General MATERNA, Dr. Winfried Materna. “La începutul lunii mai, am deschis un nou sediu la Vilnius, în Lituania. De asemenea, afacerile din Nordul Europei continuă să fie prioritare şi s-au dezvoltat foarte bine”, adaugă Dr. Materna.

În ciuda lipsei accentuate de personal calificat cu care se confruntă industria IT, MATERNA a recrutat în jur de 30 de noi angajaţi de la începutul acestui an. Compania intenţionează să angajeze încă 170 de specialişti - consultanţi şi dezvoltatori de software.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/newad-communication/crestere-de-16-pentru-materna-lider-european-pe-piata-serviciilor-it-c