Afla cum poti creste disponibilitatea sistemelor IT

BUCURESTI - 24 iulie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, Tehnologie, Internet

Live site

De cate ori v-ati confruntat cu situatii in care sistemele informatice nu mai puteau fi utilizate in situatii critice? Poate cateodata era doar o situatie incomoda in care iroseati timp asteptand rezolvarea problemelor, alteori era stanjenitor sa explicati clientilor ca trebuie sa aiba rabdare pana sistemele vor functiona din nou, dar uneori intreruperea sistemelor produce serioase prejudicii materiale companiei.

Care sunt cauzele indisponibilitatii sistemelor IT ale companiei dumneavoastra?

Solutiile informatice au evoluat progresiv in ultimele decenii, fiecare companie implementadu-si propriile politici IT, prin urmare cauzele sunt nenumarate. Insa cel mai frecvent problemele sunt cauzate de echipamentele de retea, defectiunile hardware ale serverelor sau penele de curent.

Cum pot fi prevenite aceste situatii?

Date fiind cele trei cauze principale, fiecare trebuie abordata in mod specific.

Problemele de conectivitate

Acestea pot fi evitate folosind arhitecturi redundante, doua conexiuni la internet in loc de una, doua switch-uri sau routere in loc de unul singur, doua conexiuni independente la server. In acest fel orice segment ar deveni indisponibil, serviciul va rula in continuare, in cel mai rau caz cu o intrerupere de cateva secunde.

Defectiunile hardware

Sunt eliminate sau reduse prin solutii de clustering sau de virtualizare cu functii high-availability. In cazul unei defectiuni a unuia dintre serverele de productie, un alt server aflat in standby preia automat rolul celui defect, timpul de indisponibilitate fiind de numai cateva minute in loc de cateva ore sau zile necesare repararii singurului server care deservea operatiunile IT ale companiei.

Penele de curent

Nu vor afecta activitatea firmei daca serverele sunt conectate in echipamente UPS care, in mod ideal, la randul lor ar trebui sa fie conectate la generatoare de curent care pornesc automat in momentul penei de curent.

Totusi, cat de usor ii este unei companii mici si mijlocii sa implementeze aceste solutii specifice mediului enterprise?Am facut un calcul aproximativ al costurilor pentru implementarea unor astfel de solutii la nivelul unei companii cu 3 servere proprii incluzand o arhitectura de retea redundanta, doua echipamente UPS din clasa medie care sa alimenteze independent serverele cu surse redundante, si un generator de capacitate mica. Costul pentru aceste echipamente a depasit cu putin suma de 6000 EUR, solutia aleasa fiind totusi departe de standardele de acceptanta ale mediului enterprise.

Exista alternative facile si accesibile din punct de vedere financiar si tehnic, spre exemplu migrarea catre o solutie de cloud computing in care provider-ul pune la dispozitie utilizatorului propria infrastructura. Utilizatorul isi instaleaza aplicatiile IT si datele companiei pe serverele provider-ului de cloud, cel din urma asigurand disponibilitatea continua a aplicatiilor utilizatorului. Insa acesta are un control extrem de restrans asupra politicilor de securitate a datelor, a modului de pastrare a integritatii acestora, iar in cazul unor unor aplicatii IT utilizate intens, costurile lunare pot fi considerabile, dat fiind faptul ca furnizorii de cloud computing factureaza in baza unor algoritmi complecsi care iau in calcul utilizarea propriilor echipamente de catre utilizatorii sai. Costurile la sfarsit de luna sunt greu de previzionat si pot conduce la pierderi financiare considerabile in cazul in care utilizarea aplicatiilor nu a fost corect estimata in prealabil.

O alternativa extrem de avantajoasa este colocarea serverelor companiei intr-un data center profesional.Acestea sunt proiectate de la bun inceput intr-un mod complet redundant, incepand de la echipamentele de climatizare si continuand cu infrastructura de networking si alimentare cu energie electrica (rack power bars, unitati UPS si generatoare diesel). Au instalate sisteme de detectie si stingere a incendiilor, sisteme de control acces iar securitatea fizica a incintelor este asigurata 24/7. Cu exceptia situatiilor de forta majora (razboaie, inundatii si cutremure majore) serverele dumneavoastra vor functiona fara intrerupere.

Colocarea serverelor companiei dumneavoastra intr-un data center va permite o disponibilitate a serviciilor IT cu mult peste cea pe care o puteti asigura in propriul sediu, fara sa fiti nevoiti sa cheltuiti sume importante pe sisteme de asigurare a continuitatii care cresc exponential pe masura ce veti fi nevoiti sa mariti numarul de servere care deservesc activitatea in continua dezvoltare a companiei dumneavoastra.

newHOST.ro este o companie cu o reputatie deosebit de buna pe piata locala de colocare servere care doreste sa va convinga de beneficiile acestor servicii oferindu-va un pret de numai 10 EUR+TVA pentru colocarea unui server in prima luna. In cost sunt incluse consumul de curent al serverului, banda de internet utilizata, sistemul de protectie DoS/DDoS (cu traffic scrubbing), spatiul in rack, suportul remote-hands 24/7 si accesul la echipamente KVM-over-IP.

Puteti afla mai multe detalii despre facilitatile oferite accesand pagina dedicata acestui serviciu:

http://www.newHOST.ro/colocare

Despre NAV

newHOST.ro este un furnizor mondial in crestere ce asigura solutii de gazduire web, VPS hosting, servere dedicate si colocare servere atat in Romania cat si la nivel European sau USA. Fie ca este vorba de serviciul de gazduire website personal, a unui corporate website sau alte servicii personalizate de hosting, newHOST.ro beneficiaza de capacitatea, experienta si flexibilitatea de a oferi solutii de gazduire perfect adaptate cerintelor clientilor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/newhost4/afla-cum-poti-creste-disponibilitatea-sistemelor-it