Greseli In Utilizarea Unui Scaun Auto Pentru Copii

BUCURESTI - 30 octombrie 2013

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

In lume, cei mai multi copii nu mor din cauze naturale, ci din cauza accidentelor de masina. Se considera ca daca acestia ar fi protejati intr-un scaun auto, numarul deceselor ar scadea foarte mult.

Din pacate, parintii sunt cei care decid soarta copiilor lor si nu o decid in directia buna atunci cand hotarasc sa nu cumpere un scaun auto, sau cand cumpara unul si nu il folosesc cum trebuie, dupa cum vom vedea in cele ce urmeaza.

O mare greseala pe care o fac cei care au un scaun auto este sa nu il foloseasca atunci cand merg 10-15 km. Motivul indicat de acestia este: “Ce se poate intampla pana la magazinul X? Fac drumul acesta in fiecare zi fara niciun fel de problema…” Atentie insa: un motiv din acesta nu protejeaza copilul in cazul producerii unui accident; un scaun auto insa, da.

 

O alta greseala este sa cumpere sau sa accepte sa foloseasca un scaun auto de la un magazin de produse second-hand sau de la o ruda sau un prieten. Un scaun la mana a doua poate parea un targ foarte bun, dar poate sa va coste viata copilului dumneavoastra. Un scaun auto de acest tip este mai mult ca sigur produs cu multi ani in urma, nu are dotarile care sunt necesare in ziua de astazi, nu corespunde normelor, nu vine cu un manual de instalare si utilizare, prezinta deja extrem de multe bacterii si acarieni, care nu vor mai fi indepartati cu niciun fel de detergent si cu siguranta are si cateva defecte. Nu va imaginati ca cineva ar renunta la un scaun auto de cea mai buna calitate numai pentru ca brusc nu mai are ce face cu el; ci cu siguranta scaunele auto la mana a doua au anumite probleme, fie ca vanzatorul le mentioneaza sau nu.

 

Intoarcerea copilului cu fata catre sensul de mers este o alta greseala frecventa care duce la pierderea de vieti omenesti. In Statele Unite, legile spun ca un copil mai mic de 3 ani trebuie sa mearga intr-un scaun auto fixat pe spatarul scaunului din dreapta soferului. Nu doar ca micutul va fi mult mai bine protejat de impacturile frontale, care sunt cele mai nimicitoare, dar va putea sa fie si mai bine supravegheat de catre cineva care va sta alaturi de el pe bancheta din spate a masinii. Scaunele auto cu pozitionare inversa fata de sensul de mers se folosesc pana cand copilul atinge varsta de 3 ani sau o anumita greutate (dar numai peste 2 ani).

Despre nichiduta

Cu drag pentru cei mici.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nichiduta/greseli-in-utilizarea-unui-scaun-auto-pentru-copii