Norma de consum (de resurse materiale)

Definitie Norma de consum (de resurse materiale)

Forma de exprimare si de comensurare a nevoilor de consum productiv care reflecta cantitatea maxima de materii prime, materiale, combustibil, energie etc. ce se poate consuma pentru fabricarea unei unitati de produs sau pentru executarea unei lucrari in anumite conditii de productie - particularitatile constructive si tehnologice ale produselor etc.Norma de consum este formata din:- consumul net sau util de materiale (Cn)- pierderi datorate procesului tehnologic (Pt)- pierderi netehnologice (Pnt)- materiale refolosibile rezultate in procesul tehnologic (Mrt).- materiale refolosibile rezultate in afara procesului tehnologic (Mrat).Norma de consum constituie un element de baza in construirea planului de aprovizionare.Pentru majoritatea materialelor, norma de consum poate fi exprimata astfel:Nc = Cn + Pt + Mrt + Pnt + Mrat

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Norma de consum (de resurse materiale)? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Norma de consum (de resurse materiale).

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Norma de consum (de resurse materiale). Definitiile termenilor despre Norma de consum (de resurse materiale) cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Norma de consum (de resurse materiale), va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Norma de consum (de resurse materiale).