Norme dispozitive

Definitie Norme dispozitive

Exprima ideea ca legiuitorul lasa la latitudinea partilor stabilirea unor reguli de conduita si numai in lipsa unor astfel de reguli se aplica cele stabilite de lege.Normele dispozitive pot fi de doua feluri:a) permisive, prin care nu se impune, ci numai se permite ca subiectele de drept sa aiba o anumita conduita, care depinde de vointa lorb) supletive, prin care se inteleg acele norme juridice, care lasa la latitudinea partilor sa-si stabileasca ele, prin acordul lor de vointa, o anumita conduita si numai inlipsa acesteia sa fie obligatorie conduita prescrisa de asemenea norme.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Norme dispozitive? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Norme dispozitive.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Norme dispozitive. Definitiile termenilor despre Norme dispozitive cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Norme dispozitive, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Norme dispozitive.