Nulitate

Definitie Nulitate

1. Sanctiune de drept civil care lipseste actul juridic de efectele contrare regulilor de conduita cuprinse in norme juridice edictate pentru incheierea sa valabila. Lipsa de valoare legala a unui act, rezultand din absenta la intocmirea lui a uneia dintre conditiile de fond sau de forma cerute de lege.Sanctiune a unui act juridic, constand in inlaturarea acelor efecte ale actului care sunt potrivnice unor dispozitii legale, ducand la anularea lui (partiala sau totala).Dupa felul interesului ocrotit prin norma juridica incalcata la incheierea actului juridic civil, distingem nulitatea absoluta si nulitatea relativa.In functie de intinderea efectelor nulitatii exista nulitatea totala si nulitatea partiala.In functie de criteriul caracterului conditiei de valabilitate incalcate (de fond sau de forma) exista nulitate de fond si nulitate de forma.In functie de modul in care nulitatea rezulta din textul legal, exista nulitate expresa si nulitate virtuala.2. Calitatea, insusirea, caracterul a ceea ce este nul.3. Lipsa de valoare, de merit persoana lipsita de orice merit, total incapabila.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Nulitate? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Nulitate.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Nulitate. Definitiile termenilor despre Nulitate cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Nulitate, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Nulitate.