Realizarea activitatilor de orientare si consiliere

BUCURESTI - 30 iulie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Sanatate, Social

Proiectul „Acces la formare profesionala continua pentru angajatii din sectorul sanitar-PROSANIT”, POSDRU 164/2.3/S/138111 implementat de catre OAMGMAMR in parteneriat cu CEPECOM SRL se regaseste la finalul lunii a treia de implementare.

La sfarsitul saptamanii trecute au avut loc cele 2 conferinte regionale din cadrul proiectului, acestea desfasurandu-se in judetele Constanta-Hotel Bulevard Mamaia (24.07.2014) si Calarasi (26.07.2014)-Hotel Hestia.

Evenimentele s-au bucurat de un real succes, la fiecare conferinta participand peste 125 de persoane, atat din sectorul sanitar, cat si reprezentanti mass-media si membrii ai echipei de implementare. Cei mai multi participanti din sectorul sanitar au fost persoane interesate de activitatile proiectului si dornice de a se inscrie ca grup tinta.

In cadrul conferintelor s-au prezentat activitatile din cadrul proiectului, modul de inscriere la activitatile proiectului, ce reprezinta sesiunile de orientare si consiliere, ce presupune fiecare curs de calificare.

In cadrul acestor actiuni de informare s-a precizat foarte clar ca toate activitatile sunt gratuite pentru participanti, dar persoanele ce vor lua parte la activitati trebuie sa fie responsabile si constiente de faptul ca trebuie sa faca eforturi pentru a fi prezente tot timpul la activitatile din cadrul proiectului.

Managerul proiectului a mentionat faptul ca aceste activitati au fost gandite astfel incat sa ajute personalul din domeniul sanitar sa-si imbunatateasca calitatile profesionale.

Pentru a exemplifica ce se va intampla in  cadrul activitatilor de orientare si consiliere, au fost distribuite anumite materiale pe care participantii au trebuit sa le completeze, iar dupa ce au finalizat completarea acestora, s-a realizat o interpretare, astfel incat sa se determine personalitatea fiecarui participant.

Cei prezenti la eveniment au acordat un feedback pozitiv atat modului de organizare a conferintelor, cat si in ceea ce priveste activitatile proiectului, spunand ca acest proiect vine in sprijinul persoanelor din domeniul sanitar, oferindu-le o noua calificare, putand astfel sa beneficieze de noi oportunitati pe piata muncii actuale.

In ceea ce priveste desfasurarea efectiva a sesiunilor de orientare si consiliere, acestea s-au desfasurat in judetele Galati si Teleorman, fiind consiliate in total 100 de persoane, cate 50 de persoane pe fiecare judet.

Pentru mai multe informatii referitoare la modalitatea de inscriere in cadrul proiectului cat si conditiile de eligibilitate puteti accesa site-ul www.oamr.ro  sectiunea Proiecte FSE, cat si la adresa de e-mail oammromania@gmail.com

Proiectul este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni !

Dragos Stan

Expert promovare proiect

Despre OAMGMAMR

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România este organizaţie profesională şi de reglementare cu rol de a elabora norme şi reguli de practicare a profesiei de asistent medical generalist, moaşă şi asistent medical, astfel încât profesioniştii să asigure pacienţilor servicii de calitate, în condiţii de siguranţă şi securitate.

Taguri: oamgmamr
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oamgmamr/realizarea-activitatilor-de-orientare-si-consiliere