Obiect de inventar

Definitie Obiect de inventar

Bun cu o valoare mai mica decat limita prevazuta de lege pentru a fi considerata mijloc fix, indiferent de durata lui de serviciu sau cu o durata mai mica de un an, indiferent de valoarea sa, precum si bunurile asimilate acestuia..Categorie speciala de active care se gasesc intre imobilizari si stocuri si care sunt incadrate in categoria activelor circulante, datorita posibilitatii lor de recuperare intr-o perioada mai mica de un an.Spre exemplu, echipamentul de protectie, echipamentul de lucru, imbracamintea speciala, mecanismele, dispozitivele, verificatoarele, aparatele de masura si control, matritele folosite la executarea anumitor produse si alte obiecte similare.Din punct de vedere contabil, sunt stocuri din cumparari sau din productie proprie care indeplinesc, de regula, functia de mijloace de munca. Deoarece au unele insusiri similare cu mijloacele fixe dar si cu activele circulante, normele contabile prevad posibilitatea optiunii in ce priveste contabilizarea consumului acestor bunuri. Astfel, valoarea obiectelor de inventar se poate include integral in cheltuieli, la darea lor in folosinta, sau esalonat, intr-o perioada de cel mult trei ani, pe baza de scadentar.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Obiect de inventar? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Obiect de inventar.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Obiect de inventar. Definitiile termenilor despre Obiect de inventar cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Obiect de inventar, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Obiect de inventar.