Obligatie

Definitie Obligatie

1. Datorie, angajament, indatorire. Obligatie morala2. Raport juridic civil in temeiul caruia creditorul are dreptul de a pretinde debitorului sa-i dea, sa-i faca sau nu ceva. Un instrument de plata pe termen lung, adesea garantat mai degraba de credibilitatea generala a emitentului, decat de anumite active. Cand o companie este lichidata, detinatorii de obligatii au dreptul la ceea ce ramane din activele companiei, inaintea posesorilor de obligatiuni ordinare. 3. Indatorire a debitorului de a savarsi sau nu o actiune.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Obligatie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Obligatie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Obligatie. Definitiile termenilor despre Obligatie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Obligatie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Obligatie.