Obligatii propter rem

Definitie Obligatii propter rem

Sinonim - obligatii reale de a faceIndatoriri sau sarcini reale care decurg din stapanirea unor bunuri si obliga numai in legatura cu acele bunuri. Fiind accesorii ale stapanirii unui anumit bun, ele se transmit o data cu bunul, fara a fi nevoie de nici o formalitate speciala de transcriere, inscriere sau intabulare. Dupa izvorul lor, obligatiile propter rem sunt de doua feluri: - legale (prevazute expres de catre lege spre exemplu art.53 si urm. din Legea 18/1991), si - conventionale (se nasc prin acordul de vointa al partilor. Vezi si Obligatii reale, Obligatii scriptae in rem.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Obligatii propter rem? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Obligatii propter rem.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Obligatii propter rem. Definitiile termenilor despre Obligatii propter rem cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Obligatii propter rem, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Obligatii propter rem.