Obligatii reale

Definitie Obligatii reale

Categorie juridica intermediara drepturilor reale si drepturilor de creanta, ce consta in anumite indatoriri, prevazute expres de lege sau stabilite prin contract, a caror existenta este determinata, de regula, de faptul stapanirii unui anumit bun. Aceste obligatii se caracterizeaza printr-o opozabiitate mai mare decat drepturile de creanta si mai restransa decat drepturile reale. Obligatiile reale sunt de doua feluri: - obligatii scriptae in rem sau opozabile tertilor, si - obligatii propter rem sau reale de a face.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Obligatii reale? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Obligatii reale.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Obligatii reale. Definitiile termenilor despre Obligatii reale cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Obligatii reale, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Obligatii reale.