Ocupatie

Definitie Ocupatie

Conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) ocupatia este activitatea utila, aducatoare de venit (in bani sau natura), pe care o desfasoara o persoana in mod obisnuit, intr-o unitate economico-sociala si care constituie pentru aceasta sursa de existenta. Ocupatia este, deci, proprie persoanelor active, care practica o activitate recunoscuta de societate ca utila pentru sine si semenii sai.Pentru a fi recunoscuta din punctul de vedere al dreptului muncii din Romania, ocupatia trebuie sa existe in Clasificarea Ocupatiilor din Romania (COR).Ocupatia unei persoane poate fi exprimata prin: functia sau meseria exercitata de aceasta.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Ocupatie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Ocupatie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Ocupatie. Definitiile termenilor despre Ocupatie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Ocupatie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Ocupatie.