Off-shore company

Definitie Off-shore company

Companie off-shore, firma inregistrata inr-o tara sau un teritoriu intitulat paradis de impozit, intrucat nu este impozitata sau este impozitata doar intr-o mica masura. Aceste teritorii propun investitorilor straini, pe langa scutirea/reducerea de impozite pe veniturile firmei si a persoanei, pe taxa de mostenire si de donatie etc, si un sector monetar bine dezvoltat (sistem bancar, asigurari, tranzactii bursiere), liberalizarea tranzactiilor valutare s.a. De regula, o conditie pentru acordarea scutirii de impozite este si aceea ca firma solicitanta sa nu-si desfasoare activitatea economica pe teritoriul respectiv (conditie impusa de apararea propriei economii de influenta externa). In functie de conditiile de functionare, teritoriile unde se pot inregistra firme off-shore se impart in trei grupe: grupa 1 - Insulele Bahamas, Jersey, Insula Man, Delaware (USA) (capitalul de baza nu trebuie consemnat, bilantul nu trebuie depus la nici o autoritate, profitul firmei este incarcat anual numai cu un impozit fix) grupa 2 - Irlanda, Hong Kong (firmele au obligatia sa prezinte autoritatilor bilantul legalizat de un contabil autorizat) grupa 3 - Madeira, Cipru, Elvetia, Lichtenstein, Ungaria (din 1994) (la infiintarea firmei capitalul de baza trebuie consemnat, depunerea bilantului este obligatorie, dar profitul firmei este impozitat avantajos - cu o cota cuprinsa inre 0 si 4,25%). Se intampla frecvent ca scopul infiintarii unei firme off-shore sa fie nu numai scutirea de impozite, ci si debutul in exterior, in numele unei firme inregistrate intr-o tara recunoscuta (ca mijloc de sporire a credibilitatii afacerii).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Off-shore company? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Off-shore company.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Off-shore company. Definitiile termenilor despre Off-shore company cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Off-shore company, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Off-shore company.