Oligopol

Definitie Oligopol

Structura (sistem) de piata in care un numar mic de firme mari asigura cea mai mare parte a ofertei unui anumit bun, acesta fiind solicitat de numerosi cumparatori (consumatori).Numarul de vanzatori este suficient de mic, iar puterea economica a fiecaruia dintre ei este destul de mare pentru ca actiunea (masura) intreprinsa de fiecare firma, luata separat, sa aiba un impact semnificativ asupra conditiilor generale de vanzare-cumparare de pe piata bunului respectiv.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Oligopol? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Oligopol.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Oligopol. Definitiile termenilor despre Oligopol cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Oligopol, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Oligopol.