Oligopson

Definitie Oligopson

Forma a pietei cu concurenta imperfecta unde (cand) un numar mic de firme mari cumpara (cer) cea mai mare parte a unei anumite marfi, aceasta fiind oferita de mai multi producatori-ofertanti. Numarul de solicitanti este suficient de mic, iar puterea lor economica este suficient de mare pentru ca actiunea intreprinsa de fiecare firma cumparatoare, luata separat, sa aiba un impact notabil asupra conditiilor generale de cumparare-vanzare de pe piata marfii respective.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Oligopson? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Oligopson.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Oligopson. Definitiile termenilor despre Oligopson cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Oligopson, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Oligopson.