Obiectivul ZUIKO DIGITAL de 25mm si 1:2.8 tip „pancake” atribuie noi semnificatii notiunii de „compact”

BUCURESTI - 7 martie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Masurand doar 23,5mm in lungime si cantarind nu mai mult de 95g, noul obiectiv ZUIKO DIGITAL de 25mm si 1:2.8 tip „pancake” ridica si mai mult stacheta in ceea ce priveste mobilitatea. In combinatie cu nou anuntatul E-420, formeaza cel mai compact aparat foto ce poate fi achizitionat la acest moment pe piata – cu o lungime totala de doar 76.5mm. Obiectivul cu auto focus disponibil oriunde se poate lauda cu optica de cea mai buna calitate, combinata cu deschidera diafragmei de 1:2.8 si cu puterea de focalizare la distanta mica. Avand o distanta focala echivalenta unui obiectiv de 50mm pe un aparat clasic de 35mm, poate reproduce imaginea sub un unghi apropiat de cel al ochiului omenesc – si din aceasta cauza este obiectivul ideal de zi cu zi. Conform cu Standardul Four Thirds, acest model este 100% compatibil cu sistemul „gandit-pentru-digital” Olympus E. Obiectivul ZUIKO DIGITAL de 25mm si 1:2.8 tip „pancake” va fi disponibil din Aprilie 2008

Obiectivul ZUIKO DIGITAL  de 25mm si 1:2.8 tip „pancake” atribuie noi semnificatii notiunii de „compact”

Masurand numai 23.5mm lungime si cantarind 95g, obiectivul ZUIKO DIGITAL de 25mm si 1:2.8 tip „pancake”, remarcabil de usor si subtire de la Olympus este ideal pentru energicii utilizatori de D-SLR. Montat pe un Olympus E-410 sau pe nou anuntatul E-420, lungimea totala combinata a corpului aparatului si obiectivului abia ajunge la 76.5mm – facandu-le extrem de portabile si usor de utilizat.

Componentele asferice dublu fatetate ale obiectivului ofera o optima corectie a aberatiilor optice si va ajuta sa capturati imagini de o claritate exceptionala de la un capat la altul. Mai mult decat atat, pentru a optimiza fotografierea in contra-lumina, acest obiectiv cu auto-focus este protejat printr-un strat protector special conceput pentru a reduce la minim aparitia petelor si a reflexiilor accidentale. Cu o deschidere mare a diafragmei (maxim 1:2.8), fotografii pot crea imagini impresionante cu o delimitare clara a subiectului si de asemenea pot beneficia de avantajul natural al efectului de defocalizare.

Putandu-se lauda cu o distanta focala echivalenta unui obiectiv de 50mm pe un aparat clasic de 35mm, acest obiectiv tip „pancake” va ofera un camp vizual foarte apropiat de cel al ochiului uman. De asemenea, va puteti apropia de subiectul fotografiat la doar 20cm, pentru ca aceasta este distanta minima de focalizare, un avantaj care adaugat la toate celelalte contribuie la crearea celui mai versatil obiectiv compact digital.

Pentru a completa un design extrem de sofisticat, ZUIKO DIGITAL de 25mm si 1:2.8 este de asemenea prevazut cu un capac protector din aluminiu cu filet. Acest model extrem de subtire si usor va fi disponibil incepand cu luna Aprilie 2008.

Obiectivul ZUIKO DIGITAL de 25mm si 1:2.8 – caracteristici:

•Obiectiv ultra-compact tip „pancake”
•Distanta focala fixa de 25mm (echivalent cu un obiectiv de 50mm pe un aparat clasic de 35mm)
•Diafragma cu deschidere mare de 1:2.8
•Doar 23.5mm grosime si cantarind 95g
•Distanta minima de focalizare de doar 20cm
•Prevazut cu capac protector din aluminiu cu filet

Despre Olympus Czech Group s.r.o Reprezentanta

Pentru intrebari si informatii suplimentare, va rugam contactati:

Elena Bostan
Marketing Manager
Olympus Romania