Tratati din timp dependenta de jocuri de noroc

Suceava - 12 noiembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Sport

Dependenta de jocuri de noroc poate constitui o reala problema care isi poate pune amprenta asupra relatiilor interpersonale.

Fie ca pariati pe diferitele evenimente sportive ce au loc in fiecare zi, dati banii pe lozuri, ruleta, poker, sloturi sau alte jocuri de noroc ce pot fi regasite in fiecare cazinou (online sau offline), dependenta de jocuri de noroc poate constitui o reala problema care isi poate pune amprenta asupra relatiilor interpersonale, se poate interfera cu serviciul si, in cele din urma, poate conduce la o catastrofa financiara.

Nu putine au fost cazurile in care cei care au luat calea pierzaniei au ajuns in situatia de a fura bani pentru a paria in continuare. Sau, de ce nu, pentru a-si achita datoriile. Asta in cel mai fericit caz, deoarece pariorii inraiti isi pot risca la masa propria viata. Pentru multi dintre cei care citesc articol poate semana cu scenariul unui film, tragic de altfel, atunci cand asternem pe “foaie” o realitate cat se poate de crunta: exista jucatori care si-au pus la bataie si casa in locuiau pana mai ieri!

Acest lucru se poate din cauza faptului ca multi dintre jucatori vor ajunge la momentul in care au impresia ca nu se mai pot opri. Opriti-va! Puteti depasi aceasta problema si, implicit, elimina aceasta dependenta recastigandu-va controlul asupra propriei voastre vieti. Primul pas, asemeni celorlalte vicii, este RECUNOASTEREA.

Dependenta jocurilor de noroc este, de asemenea, cunoscuta sub numele de dependenta compulsiva. Jucatorii compulsivi nu isi pot controla impulsul de a juca, chiar si atunci cand ei stiu ca jocurile de noroc au un efect nefast asupra vietii lor. Jocurile de noroc reprezinta principalul lucru la care se gandesc acestia in permanenta si, drept urmare, vor sa joace indiferent de consecinte. Principalul efect pe care il va avea asupra comportamentului este unul care perturba viata jucatorului si, nu in ultima instanta, relatiile individului cu persoanele apropiate.

Pentru a vedea daca va incadrati in tiparul trasat anterior, verificati urmatoarele simptome: nevoia permanenta de a-ti petrece timpul in fata calculatorului pentru a paria, probleme serioase legate de controlul asupra jocurilor de noroc, (opreste-te atunci cand) pariezi pe banii altora (ai ajuns in situatia de a te imprumuta, amanetezi obiecte de valoare, s.a.m.d.), familia si prietenii sunt ingrijorati de situatia ta etc.