O REŢEA ÎNTR-O CUTIE DE LA U.S. ROBOTICS

BUCURESTI - 20 iunie 2005

Comunicat tip General in IT&C

U.S.Robotics, Maidenhead, Marea Britanie – Acum, de acasă sau dintr-un birou mic, oricine poate beneficia de acces la Internet în bandă largă şi de o imprimantă pe port USB 1.1 sau 2.0, cu noul router de bandă largă de la U.S. Robotics®. Cu software-ul bazat pe router-ul de bandă largă USR848000A, care a avut un succes uriaş, noul router USR848001 oferă fiabilitate şi o serie de caracteristici într-un singur pachet compact şi robust. Utilizatorii pot conecta imediat în reţea patru calculatoare, iar serverul USB de tipărire integrat permite partajarea facilă a unei imprimante pentru mai multe calculatoare – astfel încât nu este nevoie de un server dedicat. Este singurul dispozitiv necesar pentru crearea unei reţele acasă sau într-un birou mic.

“Odată ce acasă sau la birou este instalat Internet de bandă largă, nu e nevoie să aşteptaţi pentru a intra online. Cu noul nostru router de bandă largă, oricine poate partaja accesul la Internet de mare viteză, fişiere de date, imprimante în reţea şi chiar muzică sau jocuri multi-player. Pentru siguranţa datelor, este proiectat un firewall integrat, care utilizează tehnologie de ultimă oră, pentru a proteja de hacker-i calculatoarele conectate în reţea, menţinând în acelaşi timp performanţa maximă”, a declarat Peter Blampied, director de vânzări şi operaţiuni la U.S. Robotics EMEA.

Principalele caracteristici:
· Instalare şi operare simplă – suportă facilitate universală plug-and-play şi dispune de un expert de configurare simplu. Rulează sub Windows, Mac şi Linux.
· Reţea fără probleme – oferă un firewall avansat Stateful Packet Inspection (SPI) pentru protejarea reţelei şi filtrarea adreselor MAC, astfel încât utilizatorii pot decide ce calculatoare pot conecta la reţea. De asemenea, poate fi folosit un port serial RS-232 pentru un sistem suplimentar de siguranţă prin dial-up/ISDN.
· Server de tipărire integrat – facilitate universală plug-and-play cu imprimante USB, pentru a le transforma în imprimante de reţea partajate. Compatibil cu toate imprimantele pe porturi USB 2.0 sau 1.1, care suportă limbaj de descriere a paginilor (PostScript, PCL etc.)
· Extindere facilă a reţelei – suportă până la 4 calculatoare sau dispozitive Ethernet direct şi până la 253 cu hub-uri/switch-uri suplimentare.
· Suportă utilizatori la distanţă/mobili – oferă un protocol simplu de gestionare a reţelei (SNMP), pentru a permite gestionarea de la distanţă a dispozitivului pentru operatori.
· Caracteristici de detectare şi comutare automate – detaliază automat conexiunile de 10/100 Mbps. Nu sunt necesare cabluri suplimentare.

DESPRE U.S. ROBOTICS
De trei decenii, U.S. Robotics este leaderul mondial în domeniul accesului la Internet, furnizând cele mai inovative modem-uri de pe piaţă, de cea mai bună calitate. De asemenea, U.S. Robotics oferă o serie de produse de conectare wireless şi prin cablu şi dispozitive de securitate pentru casă şi birou. Compania are parteneriate cu jucători cheie din industrie şi cu furnizori de noi tehnologii, pentru a aduce consumatorilor soluţii de conectare prin lanţul extins de distribuţie mondială. U.S. Robotics este o companie privată, cu sediul central in Chicago, SUA, şi sediul central EMEA în Marea Britanie. Pentru informaţii suplimentare despre companie şi produsele oferite, vă rugăm să vizitaţi site-ul Web http://www.usr.com.

În România, U.S. Robotics şi-a creat o structură de distribuţie puternică prin partenerul său, compania Omnilogic (www.omnilogic.ro), distribuitor autorizat în România al produselor şi soluţiilor U.S. Robotics încă din 1999.

Imaginile produselor sunt disponibile la cerere şi de asemenea pot fi descărcate de pe www.usr.com/adbuilder.

U.S. Robotics este marcă înregistrată a U.S. Robotics Corporation.

Despre OMNILOGIC

Cu peste 12 ani de experienta pe piata romaneasca, Omnilogic a inregistrat, in 2004, o cifra de afaceri consolidata in Romania si in zona Central Est-Europeana de peste 120 milioane USD, ceea ce ii confirma pozitia de lider al pietei de distributie a produselor IT&C. Prin introducerea pe piata locala a unor tehnologii de varf la nivel mondial, Omnilogic se situeaza în avangarda dezvoltarii tehnologice din domeniul IT&C.

Claudia Beimel
cbeimel@omnilogic.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/omnilogic/o-retea-intr-o-cutie-de-la-u-s-robotics