Moon Museum canta in deschiderea concertului Fanfarlo de la Bucuresti

BUCURESTI - 7 martie 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Formatia autohtona Moon Museum va canta in deschiderea concertului pe care trupa britanica Fanfarlo il va sustine, in premiera la Bucuresti, miercuri 12 martie, dupa ora 21, la Control Club . Biletele se pot achizitiona in avans, online pe Easytickets.ro, si de la Control (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Moon Museum canta in deschiderea concertului Fanfarlo de la Bucuresti
 Albumul Moon Museum contine 13 piese care reflecta drumul parcurs de mine in perioada iarna- primavara 2012 si, in mare parte, se refera la bunele si relele relatiilor dintre oameni, in special dintre femei si barbati. E un album de hoinareala, desi majoritatea pieselor s-au nascut in diferite apartamente din Bucuresti, cateva la Sofia si la Viena.

Eugen Nutescu

Nou-aparut pe scena muzicala locala, dar compus din muzicieni de notorietate in underground-ul romanesc, Moon Museum este un proiect initiat, in urma cu doi ani, de Eugen Nutescu (Oigan), chitara si voce in trupa KUMM, alaturi de Ami Crisan si Mihai Grama. Pe scena, cei trei sunt acompaniati de Andrei Robin Proca (Robin and The Backstabbers) la chitara, Utu Pascu la bas si John Ciurea (KUMM) la tobe.

Numele Moon Museum vine de la o placuta de ceramica de aproximativ 3 centimetri, continand desenele a 6 artisti pop din anii 60 - printre care Andy Warhol, Robert Rauschenberg si Claes Oldenburg - depusa pe Luna de catre Apollo 12.

„Albumul Moon Museum contine 13 piese care reflecta drumul parcurs de mine in perioada iarna- primavara 2012 si, in mare parte, se refera la bunele si relele relatiilor dintre oameni, in special dintre femei si barbati. E un album de hoinareala, desi majoritatea pieselor s-au nascut in diferite apartamente din Bucuresti, cateva la Sofia si la Viena”, spune Oigan.

Albumul a fost in totalitate produs, mixat si masterizat de catre Utu Pascu, iar grafica ii apartine lui Mihai Grama. Discurile half-handmade, ce vor putea fi achizitionate la concert , au aparut la casa de discuri Fiver House.

Moon Museum – Handmade ( live video): http://www.youtube.com/watch?v=klRguzWM7fk

Formatia britanica Fanfarlo va concerta, in premiera in Romania, pe 12 martie, in clubul Control din Capitala. Concertul face parte din turneul de promovare a noului album Fanfarlo - Let's Go Extinct, lansat luna trecuta.

Infiintata in 2006 de muzicianul de origine suedeza Simon Balthazar, Fanfarlo imbina in muzica sa elemente folk, indie rock si post-punk, folosindu-se de o gama eclectica de instrumente, de la vioara si mandolina, la trompeta si ferastrau muzical. Trupa are in palmares trei albume: Reservoir (2009), Rooms Filled With Light (2012) si proaspat-lansatul Let's Go Extinct (2014), comparat de presa din Marea Britanie cu „Coldplay la debut”.

Prezentat ca un album conceptual despre evolutia omenirii si viitorul posibil care ne asteapta, Let's Go Extinct este, inainte de toate, un album pop reconfortant, inspirat atat de experimentele electro ale lui Raymond Scott, cat si de Brian Wilson sau Fleetwood Mac. „Toate cantecele pe care le-am scris par sa vorbeasca intr-un fel sau altul despre intrebarile la care teoria evolutionista incearca sa raspunda: unde ne aflam acum si incotro ne indreptam? Sa vorbim despre ciudateniile noastre si ale semenilor nostri! Asa ca, ne-am apucat sa tratam subiectul cu seriozitatea unor adolescenti pusi pe sotii”, spune Simon Balthazar, cantaretul si principalul compozitor al trupei.

Inregistrat intr-un studio dintr-un sat izolat, in tara Galilor, noul album Fanfarlo are fara indoiala o componenta metafizica. „Ne-am inspirat din Panspermia – una din teoriile despre originea vietii pe Terra, la care am adaugat viziunea unei Londre post-apocaliptice, dar si scrierile lui Kurt Vonnegut, Alan Watts sau Miroslav Holub. insa, intr-un final, piesele de pe album pot fi interpretate si ca simple povesti de dragoste”, spune Balthazar.

Albumul Fanfarlo - Let's Go Extinct poate fi ascultat in intregime aici: https://soundcloud.com/i-d-online-1/sets/album-premiere-fanfarlo-lets-go-extinct si live, la Bucuresti, miercuri 12 martie, la Control Club!

Balances inner turmoil with external grace. Tricky that. - Mojo

The end-times have rarely sounded so sweet. - Q Magazine

Like Coldplay's first album, it is as effortless as it is brilliant. - Daily Express

Fanfarlo – Landlocked (video): http://www.youtube.com/watch?v=q8xHq1kdxes

Concertul Fanfarlo de la Bucuresti este organizat de Control Club si OneDay Live, cu sprijinul Wizzair. Biletele, in valoare de 45 de lei, pot fi achizitionate in avans, online pe Easytickets.ro: http://www.easytickets.ro/#/events/details/id/25 sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Facebook event: http://www.facebook.com/events/202702533261291

Despre OneDay

OneDay este o initiativa de extindere a circuitului muzical din Romania, un proiect independent de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie.

Portofoliu de evenimente: http://oneday.ro/live/

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday/moon-museum-canta-in-deschiderea-concertului-fanfarlo-de-la-bucuresti