Istria 2015, studiu de fauna salbatica

Tulcea - 27 mai 2015

Comunicat tip General in Stiinta / Cercetare

Studenți din Germania și Bulgaria studiază ecologia șacalului în delta Dunării

Sacal auriu in Polonia. Sursa: Facebook

Sacal auriu in Polonia. Sursa: Facebook

În perioada 27-31 mai 2015 va avea loc în Rezervația Naturală Complexul Sacalin-Zătoane o acțiune de monitorizare bioacustică și cu capcane video a faunei sălbatice.

Acțiunea, intitulată ISTRIA 2015 este organizată de departamentul de Ecologie al ONG Crispus Sibiu și urmărește în special cercetarea comportamentului teritorial de mișcare periodică și de relații ecologice cu comunitățile de păsări la specia de șacal auriu. Rezervația adăpostește și asigură condiții de cuibărit și hrană pentru mai multe specii de păsări migratoare, de pasaj sau sedentare.

La această expediție științifică organizată în colaborare cu departamentul biodiversitate din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării participă ecologul Felix Boecker, student de master în Freiburg, Germania și Ilya Acosta Pankov, ecolog și doctorand la Sofia în Bulgaria. Cei doi cercetători au ales să studieze șacalul în delta Dunării sub îndrumarea Prof Dr Ilse Storch, Prof Dr Nikolai Spassov și a ecologului român Ovidiu Banea.

Despre ORGANIZATIA CRISPUS

Organizatia neguvernamentala de tineret Crispus a fost fondata pe 4 ianuarie 1999 de 24 de tineri cu interese diverse in cultura, educatie, informare, ecologie, sport, turism si activitati sociale.

Taguri: ecologiesacal auriu