Mai sunt 5 zile pana la EVENIMENTUL ANULUI IN JAZZ

BUCURESTI - 20 octombrie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate

Orchestrion, ultima capodopera a lui Pat Metheny, ajunge pe 25 octombrie in Bucuresti la Sala Palatului, sa ne arate pana unde poate merge un mega artist cu studierea armoniilor si a veleitatilor instrumentelor ce pot compune o lucrare de referinta in jazz.
Asta este de fapt definitia jazz-ului. JAZZ inseamna lipsa oricaror limite in abordare. Iar o depasire a limitelor din partea unui muzician, inseamna o noua provocare pentru ceilalti si pentru experientele noastre auditive de pana acum.
Si atunci putem intelege de ce Pat Metheny este singurul muzician din lume care, fiind nominalizat la 12 categorii distincte, a reusit sa castige 10 dintre ele, nu-i asa?

Pat Metheny la Bucuresti cu Albumul ORCHESTRION

Pat Metheny la Bucuresti cu Albumul ORCHESTRION

 "You make the world a better place by making yourself a better person." 

Scott Sorrell

Cati muzicieni se pot mandri cu:

- 33 nominalizari Grammy

- 18 premii Grammy

- 7 premii Grammy consecutive cu 7 albume consecutive!

- 3 discuri de aur

- peste 20 de milioane de albume vandute?

Pat Metheny s-a nascut in 1954, in Lee Summit, Missouri, intr-o familie de muzicieni. La opt ani, incepe sa cante la trompeta, trecand la ghitara la treisprezece. La nici paisprezece ani, isi face debutul in cluburile de jazz din Kansas City. In 1976, la doar douazeci si doi de ani, inregistreaza primul album – Bright Size Life, impreuna cu alte nume uriase Jaco Pastorius si Bob Moses. Albumul este foarte bine primit de criticii de jazz, multi dintre ei afirmand ca tanarul ghitarist are un viitor stralucit. Ei remarca sunetul cald, colorat electronic, capacitatea de a improviza si talentul interpretativ iesit din comun.

In urma intalnirii cu Lyle Mays, pune bazele propriului grup si, un an mai tarziu, inregistreaza Watercolours, alt album de mare succes. In timp, membrii grupului se schimba destul de des: Eberhard Weber, Charlie Haden si Mark Egan – la bass, Billy Higgins, Danny Gotlieb si Paul Wertico – la tobe, Nana Vasconcelos si Pedro Aznar – la percutie.

Colaboreaza cu Gary Burton, Jack DeJohnette, Denardo Coleman, Herbie Hencock, Dave Holland, John Scofield si multi, multi alti muzicieni din elita jazzului mondial. In 1996 si 1997 inregistreaza doua albume ce sunt considerate de referinta in lumea jazzului: Quartet si Imaginary Day. Un alt album minunat este All The Things You Are, impreuna cu Gary Burton si fratii Heath.

Compune si muzica de film, este profesor de ghitara la Berklee School of Music, sustine peste 200 de concerte anual, participa la proiecte alaturi de alti mari muzicieni de jazz, sustine tinerii artisti, inregistrand sau concertand alaturi de ei.

Foloseste ghitari speciale, cu 12 sau chiar 15 corzi si este renumit pentru inovatiile sale in ceea ce priveste sunetul electronic.

Discografie selectiva:

New Chautauqua, 1978, solo

80/81, 1980, cu Charlie Haden, Jack DeJonette, Dewney Redman, Michael Brecker

As Falls Wichita, So Falls Wichita Falls, 1981, cu Lyle Mays, Nana Vasconcelos

Still Life (Talking), 1987

Questions And Answers, 1989, cu Dave Holland si Roy Heynes

The Sign Of 4, 1996, cu DDerek Bailey, Gregg Bendian, Paul Wertico

American Garage, 1980

Offramp, 1981

Travels, 1982

Letters From Home, 1989, cu Pedro Aznar, Lyle Mays, Steve Rodby, Paul WErtico

Speaking Of Now, 2002, cu Cuong Vu, Richard Bona,Lyle Mays, Steve Rodby, Antonoi Sanchez

The Way Up, 2005

Cititi si vizualizati mai multe informatii si videoclipuri de referinta pe www.optimum-communication.ro la sectiunea evenimente din capitolul Biroul de presa

Adrian Stavriu

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/optimum-communication-srl/mai-sunt-5-zile-pana-la-evenimentul-anului-in-jazz