Optiune negociabila

Definitie Optiune negociabila

Optiunea negociabila pe piata bursei consta in dreptul pe care si-l cumpara o persoana de la o alta persoana, contra unui pret denumit prima, cu posibilitatea de a opta, in relatia cu acea persoana, pentru cumpararea sau vanzarea unui activ la o anumita data sau pana la o anumita data sau de a renunta la tranzactie.Din punct de vedere juridic se disting:- optiuni de cumparare- optiuni de vanzare.Optiunile indeplinesc si functia de acoperire a riscului tranzactiilor incheiate pe piata fizica pentru active de aceeasi natura economica, din acest punct de vedere fiind o alternativa la operatiile de hedge (vezi Hedging).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Optiune negociabila? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Optiune negociabila.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Optiune negociabila. Definitiile termenilor despre Optiune negociabila cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Optiune negociabila, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Optiune negociabila.