Oralitate

Definitie Oralitate

Regula specifica fazei de judecata, prevazuta in art.289 Cod Procedura Penala. In temeiul acestei reguli partile (inculpatul, partea vatamata, partea civila, partea responsabila civilmente) precum si ceilalti participanti in procesul penal, fac declaratii, isi formuleaza sustinerile si apararile in fata instantei de judecata in forma orala. De asemenea, in aceeasi forma sunt ascultati martorii, sunt depuse concluziile de catre procuror etc. In materie civila, conform dispozitiilor Codului de Procedura Civila, pricinile se dezbat verbal, daca legea nu dispune altfel.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Oralitate? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Oralitate.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Oralitate. Definitiile termenilor despre Oralitate cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Oralitate, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Oralitate.