Ordin de deplasare (delegatie)

Definitie Ordin de deplasare (delegatie)

Formular tipizat fara regim special.(Cod 14-5-4) Formular care justifica deplasarea in interes de serviciu a unei persoane, intr-o alta localitate. Format A5, tiparit pe ambele fete, in blocuri a 100 de file. Serveste ca: - dispozitie catre persoana delegata sa efectueze deplasarea- document pentru decontarea de catre titularul de avans a cheltuielilor efectuate- document pentru stabilirea diferentelor de primit sau de restituit de titularul de avans- document justificativ de inregistrare in contabilitate. Se intocmeste intr-un exemplar, pentru fiecare deplasare de persoana care urmeaza a efectua deplasarea, precum si pentru justificarea avansurilor acordate in vederea procurarii de valori materiale in numerar. Circula: - la persoana imputernicita sa dispuna deplasarea, pentru semnare - la persoana care efectueaza deplasarea - la persoanele autorizate de la unitatea unde s-a efectuat deplasarea sa confirme sosirea si plecarea persoanei delegate - la compartimentul financiar-contabil pentru verificarea decontului, pe baza actelor justificative anexate la acesta de catre titular la intoarcerea din deplasare sau cu ocazia procurarii materialelor, stabilind diferenta de primit sau de restituit, avandu-se in vedere eventualele penalizari si semnand pentru verificare. In cazul in care la decontarea avansului suma cheltuielilor efectuate este mai mare decat avansul primit, pentru diferenta de primit de titularul de avans se intocmeste Dispozitie de plata incasare catre casierie (cod 14-4-4 sau cod 14-4-4/a, dupa caz). In cazul in care, la decontare, sumele privind cheltuielile efective sunt mai mici decat avansul primit, diferenta de restituit de catre titularul de avans se depune la casierie pentru care se emite Chitanta (cod 14-4-1) - la persoana autorizata sa exercite controlul financiar preventiv, pentru viza- la conducatorul unitatii pentru aprobarea cheltuielilor efectuate. Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil. Vezi si Normele Metodologice 0/11 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Ordin de deplasare (delegatie)? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Ordin de deplasare (delegatie).

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Ordin de deplasare (delegatie). Definitiile termenilor despre Ordin de deplasare (delegatie) cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Ordin de deplasare (delegatie), va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Ordin de deplasare (delegatie).