De la Izolare la Integrare: Realizarea infrastructurilor necesare integrării persoanelor cu dizabilităţi

BUCURESTI - 10 mai 2006

Comunicat tip General in ONG

Procesul de integrare a României în Uniunea Europeană presupune şi realizarea unei politici viabile şi coerente pentru persoanele cu dizabilităţi. Există încă o persistentă stare de invizibilitate socială a persoanelor cu dizabilităţi. De multe ori, persoanle cu dizabilităţi sunt percepute, în mod făţiş sau voalat, ca fiind nişte persoane limitate, care nu îşi pot aduce aportul în societate. De aceea, se impune un efort concentrat din partea tuturor factorilor de decizie pentru a schimba mentalitatea la nivelul societăţii.

În 12-13 mai 2006, sub egida ANPH, Organizaţia World Vision România şi Fundaţia Inimi Deschise, în colaborarea cu alte ONG-uri, organizează seminarul “De la Izolare la Integrare”. Scopul seminarului este de a identifica şi trata problemele care frânează accesul persoanelor cu dizabilităţi la diversele infrastructure ale comunităţii şi de a crea reţelele necesare pentru a promova îngrijirea adecvată şi integrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate.

Seminarul este structurat în două părţi. Vineri, 12 mai 2006, sunt invitaţi să participe la discuţii persoane care deţin funcţii-cheie în Guvern, în ONG-uri, ANPH, DGASPC (sectoarele 1-6), în instituţiile educaţionale, reprezentanţi ai Bisericilor, precum şi persoane din sistemul medical. Având diferite responsabilităţi în planificarea programelor sociale, educative, fizice, emoţionale şi spirituale pentru persoanele cu dizabilităţi, aceste persoane vor lucra împreună pentru a pune bazele unui plan de acţiune în ceea ce priveşte incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.

Sâmbătă, 13 mai 2006, seminarul este prevăzut pentru părinţi, asistenţii maternali, educatori şi asistentele sociale, care lucrează zi de zi cu copiii cu dizabilităţi. Accentul va fi pus pe ceea ce pot face, în mod practic, părinţii, educatorii şi asistentele sociale pentru integrarea eficientă in societate a copiilor cu dizabiliatati.

Acest eveniment reprezintă o acţiune comună dintre oamenii din guvern, organizaţiile neguvernamentale, precum şi oamenii din toate domeniile vieţii familiale, educaţionale, medicale, sociale, şi religioase.

Despre organizatia world vision

World Vision este o organizaţie creştin-umanitară, internaţională, cu sedii în peste 100 de ţări din întreaga lume. Activitatea organizaţiei vizează, în mod special, protejarea şi bunăstarea copilului aflat în situaţie de risc, indiferent de rasă, religie, sex sau cultură. World Vision derulează proiecte în beneficiul a peste 85 milioane de oameni. În România, World Vision şi-a început activitatea în 1990, iar de atunci derulează proiecte în Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Dolj, Vâlcea, Cluj, Constanţa şi Ialomiţa.

WORLD VISION ROMÂNIA
Irina Dupu
Departamentul de Comunicare
Telefon: (021) 222 9101