Pachiu şi Asociaţii reuneşte specialişti din Europa la o conferinţă pe tema energiei regenerabile

BUCURESTI - 1 noiembrie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, Juridic

Pachiu şi Asociaţii, singura casă de avocatură din Romania membră a Associated European Energy Consultants (AEEC), organizează joi, 1 noiembrie,  conferinţa “Renewable energy investments in Romania: Opportunities and Challenges”. Evenimentul va reuni avocaţi şi consultanţi specializaţi în domeniul energiei din întreaga Europă (membrii AEEC), participanţi din România, precum şi jucători internaţionali din industria energiei regenerabile, specialişti şi investitori din acest sector, pentru o discuţie deschisă despre aspectele actuale relevante din domeniu.

Pachiu şi Asociaţii reuneşte specialişti din Europa  la o conferinţă pe tema energiei regenerabile

Conferinţa se va concentra pe contextul actual al energiei regenerabile din punct de vedere al aspectelor legale şi administrative aferente mediului de business, cât şi pe analiza oportunităţilor şi respectiv a provocărilor ce apar adesea în dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă, cu focalizare pe situaţia şi schema de suport existentă şi aplicabilă în România.

Evenimentul va fi structurat în 3 panel-uri cu speakeri ce vor susţine scurte prezentări pe subiecte conexe tematicii generale, cu scopul de a genera discuţii despre stadiul actual privind legislaţia din domeniu, dar şi cu scopul de a crea un cadru pentru împărtăşirea experienţei şi know-how-ului participanţilor şi experţilor din diferite ţări.

Conferinţa va fi deschisă de către Preşedintele AEEC, Christian Held, Partner în cadrul cunoscutei case de avocatură Becker Büttner Held (BBH). Tot în deschidere, fostul Ministru pentru Mediul de Afaceri, domnul Lucian Isar, va susţine un scurt discurs celor prezenţi. În cadrul sesiunilor vor fi prezenţi speakeri din partea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), reprezentanţi ai unor bănci care oferă posibilităţi de finanţare a proiectelor de energie regenerabilă, cât şi avocaţi de renume din partea caselor de avocatură membre AEEC din Austria (Sattler & Schanda Law Firm), Belgia (Janson Baugniet Law Firm) şi Germania (BBH). Conferinţa va fi moderată de către Delia Vasiliu, Partener şi Coordonator al Grupului de Practică Energie din cadrul Pachiu şi Asociaţii.

Subiectele de discuţie propuse se referă la particularităţi ale pieţei de energie regenerabilă în diferite pieţe europene, avantajele oferite de către schema de certificate verzi aplicabilă în România, provocările conectării la reţea, cât şi reglementările europene, oportunităţile şi riscurile referitoare la investiţiile în domeniu.

Pachiu şi Asociaţii este o firmă specializată în domeniul avocaturii de business, fiind singura casă de avocatură din România membră AEEC. Firma a fost înfiinţată de unul dintre primii avocaţi de business din România. Grupul de Practică Energie al firmei oferă consultanţă juridică cu privire la planificarea, implementarea şi desfăşurarea proiectelor din domeniul energiei alternative şi convenţionale şi al resurselor naturale în sectorul upstream şi în sectorul downstream. Experienţa avocaţilor firmei în domeniul energiei se extinde la toate sectoarele din industria energetică active în România, printre care cel al gazelor naturale şi petrolului, energiei convenţionale şi regenerabile, cât şi a altor resurse naturale. Mai multe detalii pe www.pachiu.com.

AEEC este o reţea profesională internaţională exclusivistă ce reuneşte firme de avocatură şi de consultanţă juridică de prestigiu din Europa, specializate în domeniul energiei. Mai multe detalii pe www.aeec-online.com

Partenerii media ai evenimentului sunt: The Diplomat, Petroleum Review, Avocatnet.ro, Wall-Street.ro, Debizz, Romania-Insider.com, Doingbusiness.ro, Business-Review, Finantistii.

#   #   #

Informaţii suplimentare:

Pachiu şi Asociaţii este apreciată pentru soluţiile prompte, eficiente şi personalizate în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor, finanţărilor, problemelor de drept financiar şi bancar, energie şi infrastructură, insolvenţă şi dreptul muncii, investiţii şi tranzacţii imobiliare, parteneriate public-private şi finanţări publice, taxări, optimizări fiscale tansnaţionale şi proprietate intelectuală, experienţă dobândită prin participarea frecventă la unele dintre cele mai cunoscute şi semnificative proiecte din România.

Firma este condusă de Laurenţiu Pachiu împreună cu 3 parteneri, Pachiu şi Asociaţii însumând peste 20 de avocaţi.

Mai multe detalii pe www.pachiu.com

AEEC este o reţea profesională exclusivistă ce reuneşte firme de avocatură şi consultanţă de prestigiu din Europa, specializate în domeniul energiei. Fondată în anul 2000, Asociaţia Europeană a Consultanţilor în Energie reuneşte specialişti cu o experienţă solidă şi o foarte bună înţelegere a pieţelor energetice din ţările lor de provenienţă. Printre altele, AEEC le oferă membrilor săi cadrul necesar pentru a îmbina expertiza locală cu o largă perspectivă internaţională. Acest lucru permite membrilor şi partenerilor acestora să se situeze în centrul schimbărilor juridice din cadrul pieţelor energetice aflate permanent în schimbare.

Mai multe detalii pe www.aeec-online.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pachiu-si-asociatii/pachiu-i-asociaii-reunete-specialiti-din-europa-la-o-conferin-pe-tema-energiei-regenerabile