Panasonic extinde gama de televizoare plasma 'HD Ready' prin modelul TH-65PV500, cu diagonală de 165 cm

BUCURESTI - 15 noiembrie 2005

Comunicat tip General in Tehnologie

Modelul TH-65PV500 este cel mai impunator model Viera de pana la aceasta data. Ca un model high-end, TH-65PV500 ocupa un loc privilegiat in piata, intarind pozitia de lider a Panasonic in domeniul ecranelor plate.

Cei care sunt pasionati de tehnologie, vor aprecia de la prima vedere acest televizor cu plasma. Dimensiunile sunt impresionante, designul incantator, iar caracteristicile tehnice fascinante. Seria 500 de plasme Panasonic beneficiaza de logo-ul EICTA (explicatie EICTA) ”HD-Ready” – ceea ce inseamna ca aceste modele sunt pregatite pentru televiziunea de inalta definitie. Tehnologia ”Black Box” dezvoltata de Panasonic este responsabila pentru obtinerea unei calitati impresionante a imaginii, iar interactiunea dintre procesorul de imagine, sistemul de management al culorii Viera si ecranul plasma de generatia a 8-a pot impresiona chiar si cele mai pretentioase persoane.
Cu pana la 2.048 nuante graduale si 8,6 miliarde de culori pe ecran, TH-65PV500 ofera o multime de detalii pentru ochiul uman, mai ales in zonele intunecate ale imaginii, care altfel sunt extrem de greu de distins.

Modelul TH-65PV500 reprezinta modelul ideal si pentru situatia in care doriti sa vizualizati imagini digitale, sau fisiere video inregistrate pe SD. Pur si simplu introduceti cardul SD in slotul special si va puteti bucura de o experienta multimedia completa. Modelul ofera si posibilitatea inregistrarii de fisiere MPEG4 pe cardul SD.
Panasonic va invita la expozitia Hi-Fi Arena in perioada 10-13 noiembrie 2005, pentru a experimeta pe viu experienta High-Definition pe plasma TH-65PV500.

HD-READY
Alaturi de calitatea superba a imaginii, logo-ul "HD-Ready" pe un televizor VIERA de la Panasonic inseamna multe alte beneficii. De exemplu, exista o interfata HDMI pentru conectarea facila cu alte componente AV digitale. HDMI inseamna mult mai putine cabluri, precum si sunet si imagini digitale de cea mai inalta calitate, atunci cand sunt redate de playere compatibile. Utilizati un cablu HDMI pentru a conecta VIERA la un receiver compatibil HDMI sau la un alt aparat si veti obtine imagini cu o claritate care o surclaseaza pe cea obtinuta prin conexiunea obisnuita, video pe componente. HDTV va deveni curand un standard si pPrin facilitatea HD Ready a modelului TH-65PV500, va puteti bucura de toate detaliile si frumusetea pe care aceste programe o pot oferi. Noua serie include un ecran HD si terminale HDTV (care in curand va deveni un standard) si accepta formatele de semnal 1080i si 720p, televizoarele fiind pregatite pentru o noua era, aceea a emisiilor TV de inalta definitie.
Modelele HD-Ready pot utiliza o varietate de semnale TV, incluzand PAL, NTSC si DVB. O mufa de intrare XGA inseamna ca puteti conecta si un PC la televizoarele Viera.

INTERCONECTABILITATE IN RETEAUA VIERA
Modelul TH-65PV500 beneficiaza de slot pentru carduri SD/PC pentru vizualizarea fotografiilor, precum si pentru inregistrare/redare MPEG4. Sloturile pentru card-urile SD si PC fac extrem de usoara vizualizarea imaginilor fixe dintr-o camera digitala (sau alte aparate dotate cu card-uri de memorie) pe ecranul VIERA. Acum, puteti inregistra un program TV direct pe un card de memorie SD, apoi puteti lua cardul oriunde si sa urmariti programul pe un dispozitiv de vizualizare SD.

DISPLAY CU PLASMA G8
Ecranul Panasonic cu plasma G8, de inalta performanta, produce un negru mai profund si mai bogat, precum si nivele de stralucire ce permit cea mai buna reproducere a culorilor de pana acum. Imaginea va avea un contrast excelent multumita unui nou filtru negru profund, care reduce transmisia luminii. O depunere anti-reflexie pe suprafata ecranului este folosita de asemenea pentru a ajuta la minimizarea stralucirilor. In plus, in comparatie cu ecranele conventionale cu plasma, ecranul Panasonic G8 beneficiaza de o rata de compozitie a gazelor optimizata, astfel incat eficienta luminoasa este crescuta cu 10%.

SISTEMUL DE MANAGEMENT AL CULORII VIERA
O facilitate importanta a acestor modele este tehnologia Advanced Real Gamma Control, care permite obtinerea unui nivel de graduatie mult mai mare, de pana la 2048 de nuante. Acest fapt conduce la producerea imaginilor intunecate cu detalii mult mai fine, precum si o definitie mult mai clara.
Cele pana la 2048 nuante graduale permit noilor modele VIERA sa produca echivalentul a 8,6 miliarde de culori pe ecran - si luati nota de faptul ca acest calcul este bazat pe numarul de culori realizate pe ecran, nu pe capacitatea de procesare digitala. Acest lucru este posibil datorita puterii digitale superioare, procesarea de 12 biti fiind utilizata permanent si fiind crescuta la 14 biti pentru procesarea semnalelor imaginilor intunecate. Dar un suport digital de inalta tehnologie si o paleta de culori extinsa nu pot realiza o capodopera prin ele insele. VIERA este echipata cu functii si tehnologii avansate pentru a ajuta la eliberarea intregii puteri de expresie a noului standard de performanta pentru ecranele plate.

IMAGINI IMBUNATATITE SI EXPRESIVE
Sistemul 3D Colour Management System imbunatateste modul in care culorile sunt afisate pe ecran, printr-un control mult mai strict asupra luminozitatii fiecarui pixel.
Panasonic a introdus si controlul sub-pixel, care diminueaza foarte mult efectul de ”linie intrerupta” intalnit la unele imagini. Spre deosebire de sistemul conventional, prin care cele 3 culori RGB sunt procesate impreuna, acest sistem avansat proceseaza fiecare culoare separat.
Rezultatul: imagini mult mai expresive si naturale, lucru specific de altfel tuturor modelelor de plasma Panasonic.

Despre Panasonic Romania

Despre Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. (Panasonic)
Matsushita Electric Industrial Co., Ltd., renumita pentru produsele sale sub numele de marca Panasonic, este un lider international in dezvoltarea si fabricarea de produse electronice pentru o gama variata de clienti, afaceri si nevoi industriale. Cu sediul in Osaka, Japonia, vanzarile inregistrate de companie in anul fiscal incheiat la 31 Martie 2005, au fost de 81,44 miliarde de dolari US. Actiunile companiei Matsushita sunt listate la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya, New York (NYSE:MC), Euronext Amsterdam si Frankfurt.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati website-ul Matsushita la urmatoarea adresa :
Pentru detalii suplimentare:
Laurentiu Faur
Advertising&Communication Coordinator
Panasonic Romania
laurentiu.faur@pansonic.ro
0727.225.169
laurentiu.faur@panasonic.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/panasonic-romania/panasonic-extinde-gama-de-televizoare-plasma-hd-ready-prin-modelul-th-65pv500-cu-diagonala-de-165-cm