Parchet

Definitie Parchet

Organ judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister. Parchetele functioneaza pe langa judecatorii, tribunale, curti de apel si Curtea Suprema de Justitie (Parchetul general) si sunt conduse de primprocurori, respectiv Procurorul General. Ele sunt independente fata de instantele judecatoresti. Dispozitiile ministrului justitiei date prin Procurorul General in vederea respectarii si aplicarii legii, sunt obligatorii. Parchetele de pe langa tribunale si curtile de apel au sectii de urmarire penala si judiciare. In raport de nevoi se mai pot infiinta, la propunerea Procurorului general, sectii maritime, fluviale, birouri sau servicii de criminalistica si criminologie.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Parchet? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Parchet.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Parchet. Definitiile termenilor despre Parchet cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Parchet, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Parchet.