PNTCD – PETITIE ONLINE: ”DORIM: PRINTUL NICOLAE SA FIE RECUNOSCUT ALTETA REGALA A ROMANIEI”

BUCURESTI - 12 august 2015

Comunicat tip General in Politic

PNTCD – PETITIE ONLINE:

”DORIM: PRINTUL NICOLAE SA FIE RECUNOSCUT ALTETA REGALA A ROMANIEI”

Partidul National Taranesc Crestin Democrat, prin cei doi lideri proeminenti, refondatori ai partidului, Corneliu Coposu si Ion Ratiu, a sustinut inca din 1990 revenirea la monarhia constitutionala, ca solutie pentru reconstructia Romaniei, dupa o jumatate de secol de comunism. Acest act a fost privit de national-taranisti ca o legitimare a statului si recuperare indentitara. Viziune politica a partidului a consfintit si dupa 1990 o legatura speciala cu Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei, si cu Casa Regala. Actuala conducere a PNTCD si-a propus sustinerea si in viitor a dezideratului partidului de schimbare a formei de guvernamant, in conditiile in care din ce in ce mai multi romani au inceput sa-si puna sperantele in revenirea Romaniei pe fagasul istoric.

In ultimii ani PNTCD a facut demersuri concrete in scopul constientizarii romanilor, dar si a clasei politice pentru sprijinirea monarhiei.

Retragerea de catre Majestatea Sa a titlurilor de Alteta Regala si Principe al Romaniei, precum si a desemnarii la succesiunea dinastica Printului Nicolae, a tulburat o mare parte a monarhistilor, in randul carora Printul se bucura de o larga simpatie.

Cu toate ca PNTCD si-a declarat sustinerea, de plano, a deciziilor Regelui, pe care le respecta, acest mesaj fiind adresat tuturor monarhistilor, indiferent de optiunile politice, partidul a considerat necesara deschiderea unei Petitii online – ”DORIM: PRINTUL NICOLAE SA FIE RECUNOSCUT ALTETA REGALA A ROMANIEI” -, in scopul sensibilizarii Majestatii Sale, pentru reanalizarea si revenirea asupra deciziei luate. Invitam pe toti monarhistii, care isi doresc aceasta revenire, sa semneze aceasta Petitie. Consideram ca, tocmai acum, cand nadejdea in monarhia constitutionala a crescut intr-un val fara precedent, revenirea este imperios necesara, pentru ca dezamagirea sa nu se instaleze in sufletul romanilor.

Dorim ca Regele sa reanalizeze decizia luata si in urma consultarii cu sustinatori ai monarhiei din societate civila si din clasa politica, luand in considerare si faptul ca tineretea Printului inseamna nu doar o lipsa de experienta, justificata, dar poate insemna si un imens potential de crestere a increderii in Casa Regala, cu deosebire in randul noii generatii, care isi cauta cu aviditate un drum de urmat pentru reconstructia tarii.

Majestatea Sa, care a pus atata pret pe tineri si mostenirea lor viitoare, este si un simbol al tineretii, impreuna cu toti marii Regi din istoria Romaniei. Vocea poporului si iertarea sunt, impreuna, atributul exclusiv la regalitatii dintotdeauna.

Aurelian PAVELESCU,

Presedinte al Partidului National Taranesc Crestin Democrat

Despre Partidul National Taranesc Crestin Democrat

EU, RO, București, Cod Poștal 020921, B-dul Carol I, № 24, Sector 2 Email: comunicare.pntcd@yahoo.ro