Patrimoniu

Definitie Patrimoniu

Din punctul de vedere al dreptului, totalitatea drepturilor si obligatiilor patrimoniale apartinand unei persoane fizice sau juridice determinata, privite ca o suma de valori active si pasive, strans legate intre ele.Ca obiect de studiu al contabilitatii, este totalitatea bunurilor, a valorilor economice pe care le gestioneaza un agent economic, precum si totalitatea drepturilor si obligatiilor pe care acesta si le asuma in legatura cu averea pe care o poseda. Patrimoniul este deci format din doua elemente interdependente: - persoana fizica sau juridica denumita subiect, titular de patrimoniu sau proprietar - relatiile de drepturi si obligatii in cadrul carora se procura si gestioneaza aceste bunuri. Astfel din definitia de mai sus rezulta un echilibru patrimonial intre valoarea bunurilor si valoarea drepturilor si obligatiilor: Bunuri Economice = Drepturi + Obligatii Pornind de la formula echilibrului patrimonial, rezulta: Patrimoniu net = Bunuri economice - Obligatii Patrimoniu strain = Bunuri economice - Drepturi Echilibrul intern al patrimoniului este dat de relatia: Cheltuieli + Rezultate = Venituri Contabilitatea utilizeaza pentru exprimarea relatiilor de transformare a patrimoniului notiunile de cheltuieli si venituri, iar pentru relatiile de investire si finantare a elementelor patrimoniale notiunile de activ si pasiv. Structura globala a patrimoniului este redata prin ecuatia de echilibru intre activ si pasiv: Activ = Pasiv Situatia patrimoniului, la un moment dat, apeland la cele doua categorii Activ si Pasiv, este cuprinsa in bilantul contabil.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Patrimoniu? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Patrimoniu.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Patrimoniu. Definitiile termenilor despre Patrimoniu cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Patrimoniu, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Patrimoniu.