Ilan Laufer: Mediul de afaceri autohton se poate dezvolta doar printr-o colaborare reală cu instituțiile statului

BUCURESTI - 18 iulie 2017

Comunicat tip Administrativ / Management in ONG, Politic

Mediul de afaceri autohton se poate dezvolta doar printr-o colaborare reală cu instituțiile statului, în cadrul Consiliului Consultativ pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii, al comisiilor speciale și al agențiilor teritoriale care vor funcționa în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în locul actualelor oficii, a declarat, luni, ministrul Harry Ilan Laufer, cu prilejul întâlnirii cu conducerea Patronatului Român.

Demnitarul a adăugat că  nou înființatul Consiliu Consultativ va fi format din reprezentanți ai Guvernului și al patronatelor și va avea drept prioritate rezolvarea problemelor punctuale ale mediului de afaceri.

Ilan Laufer susține ideea descentralizării și vrea să transforme actualele oficicii teritoriale în agenții care să atragă investiții străine, să creeze programe de finanțare guvernamentale și să susțină exporturile. Agenția București va avea rolul de agenție națională, care le va coordona pe cele teritoriale.

Totodată, Ministrul pentru Mediul de Afaceri a anunțat că printre prioritățile sale se numără finalizarea Legii prevenției – proiect legislativ propus de Patronatul Român -, promovarea Legii lobby-ului și a celei a parteneriatului public-privat.

Laufer consideră că Start Up Nation este deja un succes, solicitarea de finanțare fiind de aproximativ un miliard de dolar. Ministrul a adăugat că va încerca să identifice mecanismele prin care toate solicitările să fie finanțate. El a precizat că cele mai multe proiecte au fost depuse în București și județul Cluj – cea din urmă zonă văzând-o transformată într-un hub de tehnologie care să sprijine antreprenoriatul și know how-ul noilor tehnologii, într-un mediu universitar performant.

La rândul său, conducerea Patronatului Român a creat triunghiul strategic România-Statele Unite ale Americii – Israel (prin filialele sale din cele două state) pentru promovarea intereselor membrilor organizației și accesul la mecanismele de colaborare pe proiectele de offset defininite în parteneriatele strategice între guvernele celor trei țări.

Patronatul Român a fost în mediul de afaceri autohton promotorul cel mai important al Select USA 2017, eveniment marcant încheiat cu puțin timp în urmă și apreciat în discursul său de Ziua Independenței și de șeful statului român, Klaus Iohannis.

Ministrul Laufer a anunțat că a decis cooptarea reprezentanților Patronatului Român în grupurile de lucru cu oficialitățile SUA în vederea organizării celui mai mare Forum investițional american anual la București, în luna octombrie a acestui an. Acesta a precizat că va face diligențele necesare pentru ca filialele Patronatului Român din SUA și Israel să aibă rezultatele scontate.

Ministrul Mediului de Afaceri a anunțat că, în luna august, va efectua o vizită de lucru la Patronatul Român pentru a se asigura de bunul mers al implementării deciziilor comune.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/patronatul-roman/ilan-laufer-mediul-de-afaceri-autohton-se-poate-dezvolta-doar-printr-o-colaborare-reala-cu-institutiile-statului