Cum reusim sa reducem costurile si riscurile legale, externalizand procesul de calculare al salariilor

BUCURESTI - 17 iunie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Finante / Contabilitate, HR

Externalizarea salarizarii vs serviciu in-house

 

Procesul de salarizare reprezinta o ramura importanta a activitatii unei companii, drept pentru care are nevoie de resurse numeroase si de o atentie sporita.

Experienta ultimilor ani a aratat ca tot mai multe companii iau in calcul externalizarea salariilor, in primul rand pentru a reduce costurile si apoi pentru minimizarea riscurilor. In Romania mai putin de 10% din numarul total de companii au ales sa externalize departamentul de salarizare si administrare de personal , in timp ce media europeana este de peste 20%, acest procent urcand la peste 50% in Belgia sau Danemarca.

 

O companie cu 100 de angajati poate economisi anual peste 3500 de euro externalizand calcularea salariilor

 

Reducerea costurilor este unul din motivele de baza care determina companiile sa externalizeze.

Costurile interne ale unui companii care alege sa calculeze intern salariile sunt constituite din  salariile angajatilor, licentele si mententanta programelor informatice folosite (software de salarizare, licente de MS Office, antivirus, etc), amortizarea echipamentelor hardware (PC, server), chiria spatiului, utilitatile, costurile cu telefonia fixa sau mobila, dezvoltarea profesionala a angajatilor precum si managementul acestora.

Astfel, conform unor calcule interne, o companie avand 100 de angajati economiseste in medie prin externalizare o suma lunara de aproximativ 300 Euro.

 

Administratorul unei companii poate raspunde penal pentru greselile facute in administrarea de personal.

 

Pe langa costurile vizibile ale unui departament de salarizare, prin externalizarea acestuia o companie elimina complet si riscurile asociate acestui proces, pornind de la desele schimbari legislative care trebuie implementate rapid si corect, procedurile birocratice de angajare si de concediere care pot atrage sanctiuni mergand pana la raspunderea penala a administratorilor in cazurile grave sau prejudiciile create prin calcularea gresita a salariilor.

Furnizorii de servicii de salarizare beneficiaza de asigurari de raspundere civila profesionala care sa acopere eventualele prejudicii create unui client in prestarea serviciului.

 

Peste 100 de milioane reprezinta sanctiunile aplicate de Inspectia Muncii in 2012

 

Conform ultimului raport anual de activitate al Inspectiei Muncii, in anul 2012, inspectorii din domeniul relatiilor de munca au controlat 104,438 companii unde au aplicat 89.398 sanctiuni, valoarea totala a amenzilor fiind de peste 100 milioane de lei.

 

PayOut Payroll & Outsourcing este unul dintre cei mai importanti competitori pe piata de externalizare a serviciilor de calcul salarial si administrare de personal. Avand birouri deschise in Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Oradea si Buzau PayOut calculeaza salariile pentru angajatii a peste 100 de companii din Romania, printre acestea aflandu-se Benetton, Calzedonia, Hampton by Hilton sau Mango.

 

Despre PayOut Payroll Outsourcing

Payout Payroll Outsourcing este o companie specializata in oferirea de servicii de resurse umane, avem o retea de birouri prezenta in 5 orase din Romania:
- Bucuresti
- Buzau
- Cluj Napoca
- Oradea
- Timisoara


Serviciile oferite:
- Externalizare calcul salarial si administrare de personal
- Consultanta pe probleme de gestiune a muncii si fiscalitate
- Servicii pentru expati

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/payout-payroll-outsourcing/cum-reusim-sa-reducem-costurile-si-riscurile-legale-externalizand-procesul-de-calculare-al-salariilor