ASUS a lansat Bravo220 - placa video prietenoasă cu mediul înconjurător

BUCURESTI - 13 aprilie 2010

Comunicat tip General in IT&C

ASUS a lansat placa video Bravo220, o soluţie grafică echilibrată, care pe de o parte, este capabilă să susţină un computer destinat divertismentului digital la domiciliu, iar pe de altă parte, dezvoltă performanţe grafice avansate fără a dăuna mediului încojurător. Bravo220 este expresia angajamentului ASUS pentru inovaţie, principiile ecologiste şi pentru divertismentul digital la superlativ.

ASUS a lansat Bravo220 - placa video prietenoasă cu mediul înconjurător

Placa Bravo220 a fost proiectată pe principiul economisirii resurselor energetice. Construcţia sistemului de răcire permite obţinerea echilibrului între operarea cu un consum redus de energie şi atingerea unor performanţe necompromise în rularea aplicaţiilor multimedia. Astfel, produsul economiseşte 21% din energia necesară altor modele concurente de pe piaţă.

Totodată, soluţia de răcire permite funcţionarea silenţioasă, la zero decibeli, nefiind nevoie de ventilatoare. În schimb, Bravo220 foloseşte nişte radiatoare supradimensionate şi materiale speciale pentru a asigura disiparea rapidă a căldurii şi longevitatea componentelor, fără a mai apela la răcirea activă recunoscută pentru consumul mare de energie.

Placa video Bravo220 integrează un scut de protecţie EMI, care reduce nivelul de radiaţii şi protejează utilizatorii şi componentele PC. De asemenea, o siguranţă pe alimentare garantează exploatarea de lungă durată a produsului, care va putea depăşi cu brio situaţiile periculoase privind tensiunile fluctuante. Pe partea estetică, toate aceste elemente privind siguranţa utilizatorilor şi protejarea mediului înconjurător sunt evidenţiate printr-un radiator de culoare verde.

Bravo220 funcţionează în tandem cu tehnologia exclusivistă ASUS Splendid Plus, care reprezintă o suită de aplicaţii pentru îmbunătăţirea inteligentă a calităţii imaginilor.

Splendid Plus optimizează redarea materialelor video, reacţionând la condiţiile ambientale atunci când reglează automat luminozitatea, culoarea şi rata de contrast – într-un mod similar ochiului uman.

Suita Splendid funcţionează cu o gamă variată de formate media, constituind o caracteristică importantă a plăcii Bravo220 privind tratarea particularizată a diverselor scenarii de utilizare multimedia. Astfel, pentru fiecare format media, tehnologia Splendid reduce nivelul de zgomot şi artefactele, îmbunătăţind în acelaşi timp conversia video. Rezultatul constă într-o imagine vie şi mai clară.

Modurile predefinite ajută utilizatorii să identifice rapid cea mai bună configuraţie pentru obţinerea performanţelor vizuale optime, luând în considerare cerinţele de lucru şi condiţiile ambientale. Modurile disponibile sunt următoarele: joc, teatru, culori vii şi cel automat. Acestea vor putea acoperi toate tipurile de exploatare.

Prin specificul său, placa video Bravo220 constituie motorul unui sistem PC pentru divertisment. În acest sens, ASUS a dezvoltat Bravo Media Center, o interfaţă intuitivă care permite accesul rapid la fiecare facilitate a plăcii video. Majoritatea funcţiilor vor putea fi apelate şi de la distanţă, cu ajutorul unei telecomenzi incluse în pachetul produsului.

Bravo220 îi permite fiecărui membru al familiei să se bucure de divertismentul digital redat de pe un calculator, ca şi atunci când ar folosi un dispozitiv audio-video high-end.

Noua placă video ASUS oferă o experienţă multimedia deosebită, oferind interactivitate de la distanţă şi accesul facil la conţinutul audio-video, într-un mod nou, diferit de cel tradiţional privind operarea computerului.

Despre PC Hardware

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având un portofoliu extins de produse, care include laptopuri, netbook-uri, plăci de bază, plăci video, unităţi optice, sisteme PC desktop, servere, soluţii wireless, telefoane mobile şi echipamente de reţea. Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, ASUS proiectează şi fabrică produse ce satisfac perfect cerinţele actuale privind experienţa digitală de acasă, lucrul de la birou şi activităţile utilizatorilor. În 2009, ASUS a obţinut 3268 de distincţii precum şi recunoaşterea globală pentru revoluţionarea industriei computerelor personale prin Eee PC™. Având peste 10000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă de cercetare şi dezvoltare de elită, compania a realizat o cifră de afaceri de 7,5 miliarde USD în 2009. ASUS se clasifică de 12 ani consecutiv printre companiile din Business Week InfoTech 100.

Ionut Paraschiv
PR Director
Thinker Media - Relaţii Publice
pr@medialook.ro