Plăcile de bază ASUS Absolute Pitch oferă experienţa unui sunet desăvârşit graţie facilităţilor audio exclusiviste

BUCURESTI - 1 septembrie 2009

Comunicat tip General in IT&C

ASUS a lansat o serie de plăci de bază special create pentru iubitorii de muzică şi de sunet, care doresc să îşi construiască mult visatul sistem home-theater. Seria ASUS Absolute Pitch oferă trei tehnologii esenţiale pentru divertismentul audio. Astfel, DTS Surround Sensation UltraPC permite redarea unui sunet de calitate superioară, ENVY HD oferă 10 canale pentru o experienţă audio profesională, iar BD 192/24 asigură o decodare Blu-ray de înaltă fidelitate, rezultatul fiind un sunet dinamic, similar experienţei spectacolului live.

Sunet Theater cu DTS Surround Sensation UltraPC
Pentru a le putea oferi entuziaştilor amatori o experienţă audio remarcabilă, ASUS a stabilit un parteneriat cu DTS, experţii sunetului Theater, pentru integrarea tehnologiei exclusiviste DTS Surround Sensation UltraPC. Cu ajutorul acestei facilităţi se îmbunătăţeşte redarea sunetului surround, chiar şi pe sistemele audio 2.1, datorită purificării vocii pentru a conferi claritate superioară dialogurilor greu de descifrat, a îmbunătăţirii basului pentru obţinerea sunetelor joase dinamice în vederea recreării scenelor şi, nu în ultimul rând, datorită tehnologiei de expansiune a soundstage-ului pentru obţinerea unui sunet virtual surround puternic.

Reproducerea excepţională a sunetului pe 10 canale şi interfaţă profesională cu ENVY HD
Iubitorii sunetului de calitate, care urmăresc de fiecare dată o experienţă audio de prima clasă şi o interfaţă profesională, se vor putea concentra asupra facilităţii ENVY HD. ASUS a perfectat această tehnologie, care anterior era disponibilă doar pe plăcile de sunet profesionale, pentru platformele PC - oferind un sunet superior pe 10 canale. Totodată, beneficiind de o interfaţă similară celor profesionale, ENVY HD oferă utilizatorilor un set comprehensiv de funcţii de control şi un mod intuitiv de operare.

Divertisment HD de generaţie următoare, cu True Blu-ray Decoding pentru PC
Utilizatorii care urmăresc cele mai bune standarde în privinţa divertismentului home-theater se pot bucura de redarea la înaltă fidelitate cu BD192/24. Această facilitate suportă decodarea discurilor Blu-ray pe o platformă PC pentru obţinerea unui sunet dinamic deosebit, similar celui din spectacolul live. Având o rată de eşantionare de 192kHz şi o rezoluţie de 24 de biţi, BD192/24 oferă o experienţă audio completă - cu toate sunetele înalte şi joase - care până nu demult ar fi putut fi accesibilă doar într-un mediu cinematic.

Îmbunătăţirile audio disponibile pe platforma M4A785G HTPC
Integrând toate funcţiile Absolute Pitch, noua placă de bază ASUS M4A785G HTPC marchează o nouă generaţie în redarea sunetului. Utilizatorii de PC-uri şi entuziaştii DIY (Do it yourself) vor putea experimenta - fără a face investiţii suplimentare în echipamente - sunetul virtual surround, cele 10 canale audio, interfaţa profesională şi un divertisment de înaltă fidelitate. Adiţional, placa de bază M4A785G HTPC este echipată cu suita software Home Theater Gate pentru accesul rapid în aplicaţiile media. O telecomandă fără fir le va permite utilizatorilor să controleze parametrii de redare a sunetului de la o distanţă de până la 3 metri faţă de televizor sau monitor. Pentru a putea reda un sunet excepţional, M4A785G HTPC foloseşte numai componente superioare. Printre acestea se numără conectorii independenţi de alimentare, pentru un sunet pur şi un zgomot electronic redus în mod semnificativ şi cei RCA audio placaţi cu aur pentru maximizarea conductivităţii şi a transmisiei semnalului odată cu îmbunătăţirea durabilităţii.

Ţinând cont de toate facilităţile cheie pe care le integrează, ASUS recomandă M4A785G HTPC drept cea mai bună alegere a entuziaştilor sunetului care urmăresc să îşi construiască singuri sistemele PC home-theater.

Specificaţiile modelelor M4A785G HTPC/RC şi M4A785G HTPC:
Procesoare suportate: AMD® Socket AM2+/AM2; suportă AM3 Phenom™ II
Chipset: AMD 785G/ SB710
BUS: până la 5200MT/s; HyperTransport™ 3.0
Memorie: Dual-channel, DDR2 1200(O.C.)/1066/800/667, Max. 16GB
Grafică: - Hybrid CrossFireX™, Full HD 1080p, şi suport DirectX 10.1
- ieşire HDMI/DVI/RGB pe panoul din spate
- memorie partajată max. 512MB
Audio: ASUS Absolute Pitch Hi-Fi:
- 10-channel High Definition Audio
- Lossless Blu-ray 192kHz/ 24-bit audio
- DTS Surround Sensation UltraPC
- ieşire 2-ch Gold-plated RCA
- ieşire Optical S/PDIF
Stocare:1x controller PATA pentru maxim 2 dispozitive; 5x porturi SATA cu RAID 0, 1 şi 10; 1x port SATA extern
Sloturi de expansiune:1 x PCIe 2.0 x16; 2 x PCIe x1; 1 x PCI
Accesorii: Doar modelul M4A785G HTPC/RC include telecomandă.

Fotografii ASUS M4A785G HTPC/RC:

Despre PC Hardware

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având peste 10000 de angajati în întreaga lume si o echipa de cercetare si dezvoltare de elita. În anul 2008, compania a realizat o cifra de afaceri de 8,1 miliarde USD. ASUS a fost clasificat 11 ani consecutivi printre primele 10 companii IT în cadrul Business Week InfoTech 100.
Ionut Paraschiv
Thinker Media - Relatii Publice

pr@medialook.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pc-hardware/placile-de-baza-asus-absolute-pitch-ofera-experienta-unui-sunet-desavarsit-gratie-facilitatilor-audio-exclusiviste