Ulerom S.A. mizează pe expertiza PEGAS Sisteme de Management

Targu Mures - 19 decembrie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

ULEROM S.A. Vaslui a decis implementarea sistemului de management al calităţii produselor alimentare HACCP, cu ajutorul consultanţei de specialitate oferite de PEGAS Sisteme de Management.

Top Managementul Ulerom S.A. a hotărât ca proiectarea şi implementarea sistemului HACCP să fie făcută de către echipa de consultanţi ai PEGAS Sisteme de Management, deoarece expertiza acestora este probată de succesul celor peste 600 proiecte de consultanţă finalizate. Experienţa PEGAS în domeniul industriei alimentare înglobează peste 150 de sisteme de management bazate pe principiile HACCP sau ISO 22000, implementate în cadrul unor organizaţii lider din industria de profil. Implementarea sistemului HACCP în cadrul Ulerom S.A. se va face pe baza programului complet de consultanţă SYSTEMATM, dezvoltat de specialiştii PEGAS, care şi-a dovedit eficacitatea pe parcursul a sute de proiecte de consultanţă.

Piaţa uleiului din România
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, piaţa uleiului a fost estimată, în 2005, la 750 de milioane lei, iar nivelul producţiei a fost de circa 250.000 tone. Anul acesta, valoarea pieţei uleiului ar putea creşte până la 800 de milioane lei. Cantitatea de ulei consumată anual în România se ridică la peste 240 de mii de tone, iar capacitatea totală a celor 11 fabrici de ulei din ţară este de 400 de mii de tone pe an. Industria uleiului a investit în ultimii ani zeci de milioane de euro în dezvoltare şi modernizarea capacităţilor de producţie.

Despre ULEROM S.A.
ULEROM S.A. Vaslui este o societate cu capital integral privat şi face parte din RACOVA COM-AGRO-PAN GRUP începând din anul 2003. Obiectul principal de activitate al societăţii este fabricarea uleiurilor vegetale brute şi rafinate şi a grăsimilor rafinate din floarea soarelui, soia şi rapiţă, fiind al 5-lea producător din ţară, cu o producţie de peste 5% din producţia naţională de ulei. Obiectivele de dezvoltare ale societăţii sunt creşterea capacităţii de depozitare a materiilor prime, modernizarea capacităţilor de prelucrare a materiilor prime, creşterea vânzărilor precum şi consolidarea poziţiei de piaţă.

Compania mizează, anul viitor, pe o cifră de afaceri de 15 mil. euro, fata de nivelul de 14 mil. euro prognozat pentru 2006, odată cu începerea producţiei de biodiesel, la sfârşitul acestui an. Ulerom Vaslui face parte din grupul Racova, care exploatează circa 40.000 hectare de teren agricol în judeţul Vaslui şi zonele limitrofe, dispunând de silozuri cu o capacitate de depozitare de circa 300.000 tone. Grupul de firme Racova cuprinde mai multe fabrici de pâine, biscuiţi şi napolitane, trei mori, o fabrică de ulei, o unitate de prelucrare a laptelui şi a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 220 milioane de dolari.

Despre PEGAS Sisteme de Management

PEGAS Sisteme de Management este compania de consultanţă în management cu cea mai accelerată dezvoltare începând din anul 2000. Lider pe piaţa românească a consultanţei în sisteme de management bazate pe standarde internaţionale, în ceea ce priveşte cifra de afaceri, numărul de clienţi şi numărul de consultanţi, PEGAS Sisteme de Management a oferit soluţii de management unui număr de peste 600 de organizaţii, din toate sferele vieţii sociale.
Pe lângă consultanţă, PEGAS oferă şi instruire în domeniul sistemelor de management bazate pe standarde internaţionale, consultanţă strategică pe baza conceptului Balanced ScoreCard şi al automatizării proceselor de afaceri - Business Process Management.

Nicu Tomuleţiu
T: 0265 30 69 40
M: 0729 49 90 18

ntomuletiu@pegas.ro