Orkla Foods Romania achizitioneaza compania Ardealul

BUCURESTI - 28 februarie 2005

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Orkla Foods Romania (OFR) a achizitionat 100% actiunile Ardealul Srl, compania numarul doi din Romania in domeniul productiei pateurilor si a conservelor din carne, cu venituri nete de aproximativ 83 milioane NOK (10 milioane de EURO) in 2004 si aproape 200 de angajati.

“Aceasta achizitie este in concordanta cu strategia pe termen lung de extindere a companiei noastre in regiune,” a declarat Knut Johannessen, Director executiv Orkla Foods International. “Ardealul este o afacere de succes intr-un sector interesant pentru Orkla,” a declarat Aliz Kosza, director general executiv OFR.

Ardealul a aparut pe piata in anul 1994, atat ca brand, cat si ca firma. Compania dispune de tehnologii moderne de productie. Toate dotarile si conditiile sale intrunesc standardele de siguranta alimentara impuse de Uniunea Europeana.

Fostii proprietari ai companiei Ardealul sunt Ovidiu Costea and Staicu Olteanu, doi antreprenori de succes, cu experienta considerabila in industria carnii. Personalul, inclusiv echipa de management, a fost de acord sa continue sa lucreze in cadrul companiei si dupa ce aceasta va fi preluata de Orkla.

“Noi am construit afacerea practic de la zero, asa ca suntem foarte mandri de ea si de oamenii sai”, a declarat Ovidiu Costea. “Orkla va adauga valoare Ardealului, dezvoltand atat compania, cat si marca”, a afirmat Staicu Olteanu.

Cele doua parti au hotarat sa nu dezvaluie valoarea tranzactiei.

Finalizarea sa depinde de aprobarea Consiliului Concurentei din Romania.

Despre Perfect ltd co

Grupul Orkla este una dintre cele mai mari companii din Norvegia cotate la bursa. Veniturile anuale au insumat 32,1 miliarde NOK (aproximativ 4 miliarde EURO). In Romania, Grupul Orkla este prezent din anul 2002, in urma achizitionarii companiei Topway Food. OFR este lider de piata in toate segmentele in care activeaza. OFR detine urmatoarele marci: Bunatati de la Bunica, TOMI, TOMI Snek-up, Wiesana, Fruhstuck si La Minut.
Gabriel Paslaru-Perfect ltd.
Tel/fax: 323 67 00
Mobil: 0744 530 583
E-mail: office@perfect.eunet.ro