Perimare

Definitie Perimare

In materia dreptului civil, stingerea unui proces civil daca a ramas in nelucrare din vina partilor, in termenul prevazut de lege. Este reglementata in art.248 si urm. Cod Procedura Civila. Orice cerere de chemare in judecata, contestatie, apel, recurs, revizuire si orice alta cerere de reformare sau de revocare se perima de drept, chiar impotriva incapabililor daca a ramas in nelucrare din vina partii timp de un an. Partea nu se socoteste in vina, cand actul de procedura urma sa fie indeplinit din oficiu.Termenul perimarii nu curge cat timp, fara vina partii, cererea n-a ajuns inca la instanta competenta sa o judece sau nu se poate soroci termen de judecata.In materia dreptului comercial termenul de perimare este de sase luni.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Perimare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Perimare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Perimare. Definitiile termenilor despre Perimare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Perimare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Perimare.