Petitie de ereditate

Definitie Petitie de ereditate

Sinonim - Actiune de ereditateActiunea civila prin care un mostenitor cere instantei de judecata recunoasterea titlului sau de mostenitor legal sau testamentar (ori donatar de bunuri viitoare) si obligarea celui ce detine bunurile mostenirii la restituirea lor. Calitate procesuala activa (reclamant) o poate avea numai succesorul universal sau cu titlu universal. De aceasta actiune nu beneficiaza legatarul cu tilu particular intrucat, pentru predarea legatului acesta are la dispozitie o actiune personala, ex testamento (bazata pe testament), sau o actiune reala, in revendicare sau confesorie. Calitate procesuala pasiva (parat), o poate avea numai mostenitorul aparent, intrucat in cadrul petitiei de ereditate se pune in discutie insusi titlul de succesor al mostenitorului aparent.Vezi si Mostenitor aparent.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Petitie de ereditate? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Petitie de ereditate.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Petitie de ereditate. Definitiile termenilor despre Petitie de ereditate cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Petitie de ereditate, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Petitie de ereditate.