Programul PharmEc Farmacie este singurul care functioneaza dupa noua lista de medicamente

BUCURESTI - 18 iulie 2008

Comunicat tip General in Sanatate

Cele 2000 de farmacii din sistemul de sanatate ce folosesc solutia software PharmEc Farmacie sunt singurele care isi desfasoara activitatea normal in aceste zile, beneficiind de actualizarea noii liste de medicamente in aplicatia informatica. Compania PharmEc Software, cea care produce aceasta solutie, a implementat modificarile in program exact in ziua intrarii lor in vigoare, pe 15 iulie 2008.

Programul PharmEc Farmacie este singurul care functioneaza dupa noua lista de medicamente

„Din 15 iulie a inceput sa functioneze noua lista a medicamentelor compensate. Echipa PharmEc a depus un efort sustinut pentru a o introduce in program inca din acea zi, pentru ca farmaciile sa lucreze direct pe noua lista. In seara zilei de 14 iulie totul era pregatit, astfel ca actualizarea aplicatiei, programata pentru 15 iulie, a permis farmaciilor sa isi continue normal activitatea de vanzare, inca de la primele ore ale zilei. Apoi, cand a mai aparut o noua lista pentru data de 16 iulie, am avut timp sa o gestionam si sa o implementam in timp util”, a declarat Georgian Rosu, Directorul General al companiei PharmEc Software.

Problemele farmacistilor care nu stiu exact cum se deconteaza medicamentele compensate sau gratuite se datoreaza folosirii unor aplicatii IT neactualizate nici dupa trei zile de la intrarea in vigoare a noii liste. Confuzia de pe piata farma din ultimele zile a ocolit farmaciile si lanturile de farmacii ce utilizeaza programul PharmEc, printre care Fildas – Catena, DONA, Remedio sau 2NA.

Schimbarile mediului legislativ, de liste de medicamente si sistem de raportari au devenit atat de frecvente si de complexe, incat este nevoie de personal dedicat exclusiv urmaririi si implementarii modificarilor in aplicatie. PharmEc Software, liderul de piata pentru programele software destinate farmaciilor, si-a creat o echipa specializata, ce urmareste si implementeaza in cel mai scurt timp orice noutate legislativa.

In anul 2007, valoarea totala a pietei de software pentru farmacii a fost de circa trei milioane de euro. Aceasta suma corespunde unui numar total de 5.000 de unitati farmaceutice active, dintre care 1.500 sunt grupate in lanturi. Piata s-a stabilizat si se apropie de maturizare, in conditiile in care marea majoritate a farmaciilor folosesc deja o solutie software dedicata.

PharmEc CabiNet, aplicatie software pentru medicii de familie, a fost deja actualizata sa functioneze dupa noua lista de medicamente compensate. Medicii care utilizeaza aceasta solutie prescriu pacientilor la timp medicamente, conform modificarilor legislative, fara sa fie nevoiti sa consulte manual listele sa sa-i cheme pe bolnavi in mod repetat la cabinet.

Despre Pluriva

PharmEc Software are ca principal domeniu de activitate dezvoltarea de solutii informatice pentru intreprinderile mari si mijlocii, cu activitate complexa de distributie. Compania are o experienta consistenta in zona de healthcare, fiind unul dintre principalii furnizori de aplicatii pentru industria farmaceutica si medicii de familie. Alte domenii de expertiza sunt: planificarea resurselor intreprinderilor (ERP), sisteme de gestionare a depozitelor (WMS), analiza de business (Business Intelligence), servicii informatice personalizate pentru clienti internationali (outsourcing pentru companii din Franta, Australia, Statele Unite si Marea Britanie).

PharmEc Software este partener Microsoft, cu statutul Microsoft Gold Certified Partner.

www.pharmec.ro
Tel: 0372 149 277
presa@pharmec.ro
bogdan.barbu@pharmec.ro