Piata primara

Definitie Piata primara

Sinonime - Piata emisiunii de valori mobiliare, Piata la mana intai.Cuprinde tranzactiile din prima etapa a subscrierii emisiunilor si distribuirii lor de catre emitent, direct sau printr-un intermediar specializat.Piata primara are functia de a directiona capitalurile pe termen lung pentru finantarea economiei nationale prin colectarea resurselor sub diverse forme.Colectarea resurselor se face:- in primul rand pe calea emisiunilor de actiuni, - in al doilea rand pe calea imprumuturilor pe baza de emitere de obligatiuni, - pe calea emiterii de produse hibride: actiuni reversibile, obligatiuni convertibile etc.Pentru a fi activa, o piata primara trebuie sa se bazeze pe o piata secundara eficienta.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Piata primara? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Piata primara.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Piata primara. Definitiile termenilor despre Piata primara cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Piata primara, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Piata primara.