Plan de amortizare

Definitie Plan de amortizare

Tabel previzional care cuprinde reducerea de valoare in timp a bunurilor supuse amortizarii, pe o perioada determinata si prin transe succesive.Planul de amortizare vizeaza imobilizarile corporale si necorporale care se depreciaza de maniera ireversibila.Intocmit cu ocazia intrarii in functiune a bunului, planul contine:- costul de intrare- marimea amortizarilor anuale practicate- valoarea neta contabila dupa fiecare exercitiu.Modificarea planului de amortizare nu ar trebui sa se faca decat in circumstante exceptionale. Durata de viata si metoda de amortizare initial prevazute pot sa fie corectate numai pentru a tine cont de schimbarile semnificative in conditiile de exploatare (cadenta accelerata, schimbarea programului de lucru etc.) si de uzura morala intervenita mai rapid decat era prevazuta.Intocmirea unui nou plan de amortizare necesita apelul la reguli aplicabile oricarei schimbari de metoda contabila, in virtutea actiunii principiului permanentei metodelor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Plan de amortizare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Plan de amortizare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Plan de amortizare. Definitiile termenilor despre Plan de amortizare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Plan de amortizare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Plan de amortizare.