Plan media

Definitie Plan media

In cadrul unei campanii promotionale, plan de difuzare a mesajelor publicitare media corespunzator obiectivelor promotionale. Realizarea unei combinatii optime de medii si suporturi se face in functie de momentul difuzarii (data, orar), aceasta urmarind: - atingerea numarului maxim de indivizi ai segmentului-tinta- realizarea unui impact optim asupra segmentului-tinta (valorizarea mesajului)- repetitie adecvata per individ- costuri minime, in conditiile unui buget stabilit.Aceasta permite construirea mai multor variante de planuri, in scopul optimizarii alegerii (gasirea celei mai eficiente combinatii).Stabilirea planului media se imparte in mai multe faze:- alegerea canalului/canalelor media care vor fi utilizate in campanie (potrivit rezultatelor studiilor de audienta media)- selectarea suporturilor media- stabilirea modalitatii de utilizare a suporturilor selectate- achizitionarea spatiului publicitar.Un plan media eficient trebuie sa permita, in limita bugetului disponibil (o campanie realizata cu un cost minim), difuzarea mesajului intr-un numar cat mai mare de ori, unui segment-tinta cat mai precis cu putinta si o valorizare maxima. In cadrul unei agentii de publicitate activitatile de pregatire a unei campanii media (combinatia de suporturi, numarul si cronologia programarii anunturilor, forma mesajelor etc) se afla in sarcina unui specialist numit responsabil media (V. media planner). V. brief publicitar.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Plan media? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Plan media.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Plan media. Definitiile termenilor despre Plan media cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Plan media, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Plan media.