Plangere prealabila

Definitie Plangere prealabila

Institutie de drept penal, conditie de tragere la raspundere penala in cazul infractiunilor pentru care punerea in miscare a actiunii penale este conditionata de introducerea unei plangeri prealabile de catre persoana vatamata, lipsa ei inlaturand raspunderea penala. Pe plan procesual penal este o cauza care impiedica punerea in miscare sau exercitarea actiunii penale. Vezi art.131 Cod Penal, si art.279-285 Cod Procedura Penala.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Plangere prealabila? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Plangere prealabila.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Plangere prealabila. Definitiile termenilor despre Plangere prealabila cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Plangere prealabila, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Plangere prealabila.